Vágólapra másolva!
A házigazda dél-afrikai válogatott kétgólos győzelmet aratott szerdán Új-Zéland csapata felett a labdarúgó Konföderációs Kupán.

A szerdai meccs hőse a duplázó Bernard Parker volt, aki a vasárnapi, Irak ellen találkozó után még egy peches mozdulat miatt került a címlapokra: a 0-0-ra végződött mérkőzés hajrájában Kagisho Dikgacoi fejese után az ő fenekéről pattant le a labda, így elmaradt a hazai gól.

A Crvena zvezda 23 éves csatára most jóvátette hibáját: két gólt szerzett Új-Zéland ellen. A 21. percben egy balról középre lőtt labdát ballal, kapásból, 14 méterről lőtt a kapuba. Az 52. percben az ismét balról, ám ezúttal félmagasan érkező labdát mesterien csavarta a bal alsóba.

Amikor Parker rosszkor volt rossz helyen (Irak ellen):


A hazai csapat ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis csak akkor nem jut elődöntőbe, ha a zárókörben kikap Spanyolországtól, míg Irak legyőzi Új-Zélandot, s a gólkülönbsége is rosszabb lesz, mint ázsiai riválisának.

Két szép Parker-gól Új-Zéland ellen:


Konföderációs Kupa, A csoport, 2. forduló:

Dél-afrikai Köztársaság - Új-Zéland 2-0 (1-0)
Rustenburg, Royal Bafokeng-stadion, 39 ezer néző
Dél-Afrika: Khune - Gaxa, Booth, Mokoena, Masilela - Pienaar, Dikgacoi, Sibaya, Modise - Parker (Tshabalala, 81.), Fanteni (Mashego, 62.)
Új-Zéland: Moss - Mulligan, Vicelich, Boyens, Lochhead - Christie, Brown (Duncan, 55.), Elliott, Bertos (James, 66.) - Smeltz, Killen (Wood, 75.)
gól: Parker (21., 52.)

Korábban:

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
1-0

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Spanyolország 6 pont
2. Dél-afrikai Köztársaság 4
3. Irak 1
4. Új-Zéland 0

Az A csoport további műsora:
szombat:
Irak - Új-Zéland 20.30
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 20.30

Az 1. forduló eredményei:
Spanyolország - Új-Zéland 5-0 (4-0)
Dél-afrikai Köztársaság - Irak 0-0