Vágólapra másolva!
Bejutott a labdarúgó Konföderációs Kupa elődöntőjébe a brazil válogatott, amely Egyiptom legyőzése után az Egyesült Államok ellen 3-0-ra diadalmaskodott.

Eredmény, Konföderációs Kupa, B csoport, 2. forduló:
Brazília - Egyesült Államok 3-0 (2-0)
Dél-Afrika, Pretoria, 60 ezer néző
v.: Massimo Busacca (svájci)
Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lúcio (Luisao, 70.), Miranda, A. Santos - Ramires, G. Silva, Felipe Melo - Kaká (Julio Baptista, 69.) - Luis Fabiano (Nilmar, 69.), Robinho
Egyesült Államok: Howard - Spector, Onyewu, Demerit, Bornstein - Bradley, Kljestan, Beasley (Casey, 46.) - Dempsey, Altidore (Feilhaber, 60.), Donovan
gól: Felipe Melo (7.), Robinho (20.), Maicon (62.)
piros lap: Kljestan (57.)

Húsz perc alatt lerendezte a brazil labdarúgó-válogatott az Egyesült Államok elleni Konföderációs Kupa-mérkőzést, ennyi idő kellett Dunga fiainak, hogy kétgólos előnyre tegyenek szert.

A 7. percben szerzett vezetést az együttes, Maicón jobb oldalról ívelt középre egy szabadrúgást, amelyet Felipe Melo berobbanva, öt méterről bólintott Howard hálójába (1-0).


A 20. percben elképesztő találattal növelte előnyét a dél-amerikai együttes. Az Egyesült Államok végezhetett el a jobb oldalon szögletet, ám Donovan gurítását Beasley elvétette. Ebből indult a kontra, Miranda mindenkit lefutva a félpályától a 16-os vonaláig nyargalt, okosan középre passzolt, Robinho pedig megvárta, amíg Howard eldől a bal sarok irányába, s okosan a kapu jobb oldalába emelt (2-0).


A félidőben több gól már nem született, igaz, nem a helyzet-, inkább a koncentrációhiány miatt. A 23. percben Kaká az oldalhálóba bombázott, majd a hajrában Luis Fabiano lövését Howard védte, Gilberto Silva, illetve Felipe Melo pedig a kapu fölé fejelt, valamint emelt.

A második játékrész elején Altidore révén ziccert rontottak az amerikaiak, válaszul előbb Robinho, majd Kaká veszélyeztetett, a kapus azonban a helyén volt. Az 57. percben Kljestan csúnyán eltalálta Ramirest, villant a piros lap.

Az emberelőnyt a 62. percben Maicon használta ki, aki csodás kényszertőzés után éles szögből, az ötös jobb sarkáról bombázott a léc alá (3-0).


Az utolsó tíz percben ugyan Feilhaber, majd Casey is a lécet döngette meg, elmaradt az amerikai szépítés, Brazília 3-0-ra nyerte meg második csoportmérkőzését, s jutott be a Konföderációs Kupa elődöntőjébe.

A B csoport másik mérkőzésén:
Egyiptom - Olaszország 1-0 (1-0)

A csoport állása: 1. Brazília 6 pont, 2. Olaszország 3 (3-2), 3. Egyiptom 3 (4-4), 4. Egyesült Államok 0