Vágólapra másolva!
Könnyedén hozta harmadik csoportmérkőzését is a spanyol labdarúgó-válogatott, amely 2-0-ra legyőzve a házigazda Dél-afrikai Köztársaság együttesét százszázalékos teljesítménnyel jutott be a Konföderációs Kupa elődöntőjébe. Továbbment a hazai csapat is, mivel Irak nem tudott nyerni Új-Zéland ellen.

Eredmények, Konföderációs Kupa, A csoport, 3. forduló:
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 2-0 (0-0)
Dél-Afrika, Bloemfontein, 38 212 néző
v.: Pablo Pozo (chilei)
Spanyolország: Reina - Puyol, Piqué, Albiol, Arbeloa - Fabregas, Busquets, Xavi, Riera (Cazorla, 81.) - Villa (Pablo Hernandez, 61.), Torres (Llorente, 61.)
Dél-afrikai Köztársaság: Khune - Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela - Pienaar, Mhlongo, Dikgacoi, Sibaya (Mashego, 83.), Modise - Parker (Tshabalala, 93.)
gól: Villa (52.), Llorente (72.)

Irak - Új-Zéland 0-0
Dél-Afrika, Johannesburg
v.: Howard Webb (angol)

Vicente del Bosque együttese könnyedén, 2-0-ra nyert a Dél-afrikai Köztársaság ellen, s így sorozatban 15. győzelmét aratva új világcsúcsot állított fel. Ráadásul beállította a brazilok 35 találkozóból álló veretlenségi világrekordját is...

Pedig jól tartotta magát a hazai együttes, a spanyol válogatott ugyan uralta a játékot az első félidőben, ám Khune kiválóan védett. A második játékrész elején először Xavi csavart a kapu mellé egy szabadrúgást, majd Fabregas harcolt ki büntetőt, amit Villa a bal alsó sarokra rúgott, Khune azonban kiütötte, majd Puyol ismétlését is magához ölelte.

Egy perc múlva azonban nem volt kegyelem, Villa vett le szinte a nyakával egy bal oldali beívelést, majd fordulatból kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). A 2-0-s végeredményt a 72. percben a csereként pályára lépő Llorente állította be.

Miután a másik mérkőzésen, az Irak - Új-Zéland találkozón nem született gól, a csoportelső spanyolok mellett a dél-afrikaiak jutottak be az elődöntőbe.

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 9 pont
2. Dél-afrikai Köztársaság 4
3. Irak 2
4. Új-Zéland 1