Vágólapra másolva!
Jelentős kártérítést ítélt meg kedden a londoni felsőbíróság David Beckhamnek, akiről egy brit bulvárlap a végzés szerint valótlanul állította, hogy flörtölt egy magyar modellel.

Beckham az olasz AC Milan színeiben áprilisban lépett pályára a budapesti Puskás Ferenc-stadionban a magyar ligaválogatott ellen. A meccs után az Express-lapcsoporthoz tartozó Daily Star azt írta, hogy az angol válogatott egyik legnagyobb sztárja - a Spice Girls nevű egykori brit lánybanda egyik volt énekesnőjének, Victoria Adamsnek a férje - "közeli kapcsolatba került Fogarasy Mariann toplessmodellel", akit e-mailekben hívogatott "privát bulikra".

A lap annak idején első oldalon hozta a hölgy elbeszélésére hivatkozó sztorit, amelyről a keddi tárgyalási napon Beckham ügyvédje kijelentette, hogy az súlyosan becsületsértő, és egy szó sem igaz belőle. Ezt az Express-csoport jogi képviselője is elfogadta, és a cég nevében elnézést kért a cikkben foglaltakért.

A londoni felsőbíróság ettől függetlenül komoly kártérítésre kötelezte a sajtócéget rágalmazás címén, jóllehet az összeget nem hozták nyilvánosságra. Beckhaméktől a minap a házaspár gyermekeinek egykori dadája - a mostani ügyben eljáró bíró előtt - szintén elnézést kért, miután néhány éve a News of the World című bulvárlapnak bizalmas részleteket teregetett ki a család életéről.