Vágólapra másolva!
Amikor José Mourinho tavaly nyáron aláírt az Internazionaléhoz, sejteni lehetett, hogy a portugál edző megpróbálja majd néhány kedvencét magával vinni Milánóba a Chelsea-től, ám végül egy játékos sem követte. Idén a Kékekhez is új edző került Carlo Ancelotti személyében, akinek szintén megvannak a favoritjai, akiket szeretne exklubjától, a Milantól Angliába vinni, a Chelsea-keret több játékosához pedig nem ragaszkodik annyira. Ezt Mourinho ki is használná.

José Mourinho elsősorban a két portugál játékost, Ricardo Carvalhót, illetve Decót szeretné leigazolni, és a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a milánóiak sportigazgatója, Marco Branca a minap el is utazott Londonba, hogy személyesen tárgyaljon a Chelsea-nél hasonló pozíciót betöltő Frank Arnesennel.

Mindez azonban korántsem jelenti, hogy biztosak lehetünk az átigazolásban, mert a hírek szerint a felek messze állnak a megegyezéstől. A Chelsea ugyanis mindkét játékosért közel tízmillió eurót kér, amit az Inter túl magasnak tart - az olaszok összesen fizetnének tízmilliót, valamint odaadnák Nicolás Burdissót.

Tovább bonyolíthatja a helyzetet, hogy a legújabb hírek szerint a Chelsea érdeklődik a brazil Maicon iránt. A londoniak ugyanis lemaradtak Glen Johnsonról, akit végül a Liverpool szerzett meg, portugál jobbhátvédjüket, José Bosingwát pedig a Bayern München csábítja. Alighanem hosszas tárgyalássorozatra lehet számítani a felek között.

További átigazolási hírek:
A West Ham United kölcsönvette az Internazionale chilei középpályását, Luis Jiménezt. A Manchester City bejelentkezett az Everton védőjéért, Joleon Lescottért. Az Aston Villa érdeklődik az Energie Cottbus kapusáért, Gerhard Tremmelért. A Tottenham Hotspur csatárát, Darren Bentet a Sunderland szeretné megszerezni. Az AS Monaco a Bolton Wanderers védőjével, Sébastien Puygrenier-vel erősítene.

A Toulouse török csatárát, Mevlut Erdinget a Paris Saint-Germain vinné. A CSZKA Moszkva nigériai csatára, Peter Odemwingie a Stade Rennes-ben köthet ki. A portugál Nacional támadója, Nené a Cagliariba igazolt. A Girondins Bordeaux marokkói csatárát, Maruan Csamakot a Hamburger SV is kiszemelte. A Chelsea megszerezte a Manchester City fiatal támadóját, Darren Sturridge-et.