Vágólapra másolva!
Szerda reggel megállapodott a Real Madrid az Olympique Lyonnal Karim Benzema leigazolásáról. A francia válogatott csatár a spanyolok idei negyedik nagy fogása, Kaká, Cristiano Ronaldo és Raúl Albiol után - az új igazolások összesen több mint 200 millió euróba kerülnek a Realnak.

A Lyon szerda délután még cáfolta, ám estére elismerte a klubcserét. A spanyol Marca korábbi információi arról szóltak, hogy 35 millió eurót fizet a spanyol klub a csatárért, ám a Lyon honlapja alapján ez az összeg csak az alapár, mely a 21 éves Benzema későbbi teljesítményétől függően 41 millió euró is lehet.

"A Lyon elfogadta Karim Benzema klubcserére vonatkozó döntését, s olyan feltételekben állapodott meg a Real Madriddal, mely minden fél számára megfelelő" - áll a francia klub közleményében.

A támadó leigazolásával a fővárosiak átléphetik a 200 milliós határt, pontosan 211 millió eurót költve el egy hónapon belül a négy klasszisra. A csapattól közben ingyen távozott Fabio Cannavaro, Javier Savioláért pedig ötmilliót fizetett a Benfica.

Benzema a régi-új elnök, Florentino Pérez negyedik nyári szerzeménye: júniusi megválasztása óta előbb a brazil Kakát vette meg 67 millió euróért az AC Milantól, majd sikerült leigazolnia csaknem 94 millió euróért a Manchester United portugál válogatott szélsőjét, Cristiano Ronaldót, utóbb pedig 15 millióért a Valencia védőjét, Raúl Albiolt.

Pérez 2000 és 2006 között már állt a Real Madrid élén, akkor számos kritika érte, mert éveken át nem volt hajlandó védőkkel erősíteni a csapatot. A jelenlegi átigazolási szezonban úgy tűnik, Raúl Albiol mellett három támadó érkezik a klubhoz, míg az alapcsapatból a középhátvéd Fabio Cannavaro visszatért a Juventushoz. Távozott ugyan Saviola is, ám a Barcelona korábbi csatára mindössze nyolc bajnoki találkozón lépett pályára az elmúlt idényben, azaz távolról sem számított meghatározó játékosnak.

Madridban kedden mutatták be a szurkolóknak Kakát, köszöntésére ötvenezer fanatikus látogatott ki a Santiago Bérnabeu-stadionba. Csak ezen a napon 3000, a 2007-es aranylabdás futballista nevével ellátott mezt értékesítettek a spanyol fővárosban, darabját 80 euróért. A brazil válogatottal a dél-afrikai Konföderációs-kupán vasárnap első Kaká örömmel mondott rövid köszöntőbeszédet a bemutatáson részt vevő drukkereknek, s az is kiderült, hogy a dél-amerikai sztár a 8-as számú mezt fogja viselni. A középpályás elárulta: megtiszteltetés lesz együtt futballoznia Ronaldóval, és közöttük nem lehet szó féltékenységről. A helyszínen ünneplő szurkolók nemcsak Kaká, de Pérez elnök nevét is skandálni kezdték, sőt, a "Calderón a nagy semmit, Florentino viszont Kakát hozta el nekünk" feliratú poszteren utaltak arra, hogy a május végén távozott elnök, Ramón Calderón csak ígérgetett, de nem szerződtetett igazi sztárokat.