Vágólapra másolva!

Magyar védő és salvadori szélső az álomcsapatban

A sztárcsapatok többsége számára még a felkészülési időszak sem kezdődött el, de jó néhány klubnak már pályára kellett lépnie az Európa-liga selejtezőiben, ráadásul a CONCACAF-zóna bajnoksága is megkezdődött. A fentiekből következik, hogy álomcsapatunkban meglehetősen sok az ismeretlen név, és a szokottnál is kevesebb az európai futballista.

Kapus:

Pat Onstad (kanadai, Houston Dynamo): a kanadai válogatott nem tartott igényt a kapus szolgálataira a Gold Cupon, de a hálóőr így sem maradt munka nélkül, hiszen klubja a bajnokságban a Kansas City Wizards ellen játszott. Onstad remekelt, a szezonban már nyolcadszor nem kapott gólt, és csapata így vezeti a tabellát az MLS-ben.

Hátvédek:

Csizmadia Csaba (magyar, Slaven Belupo): a hátvédnek az előző szezonban nem sok oka volt az örömre, hiszen a Mattersburgban és a Grossetóban sem kapott sok játéklehetőséget. A nyáron megint klubot váltott, és új csapatában a lehető legjobban mutatkozott be: első tétmeccsén az Európa-ligában győztes gólt fejelt a máltai Birkirkara ellen.

Stuart Jones (walesi, Llanelli): az Európa-liga első selejtezőkörének első meccsein a walesi egyesület okozta a legnagyobb meglepetést azzal, hogy idegenben győzte le a skót Motherwellt. A vendégek kiválóan védekeztek, és egy pontrúgást követően középhátvédjük a találkozó egyetlen gólját fejelte.

Tomasz Jodlowiec (lengyel, Polonia Warszawa): a varsói együttes az Európa-ligában idegenben lépett pályára a montenegrói Buducnost Podgorica ellen, és 2-0-s győzelmével rendkívül közel került a továbbjutáshoz. A védelem tökéletesen zárt, és a Napoli által is kiszemelt középső védő, Jodlowiec is eredményes volt.

Emiliano Papa (argentin, Vélez Sarsfield): az argentin ligában az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa, és a Vélez a Huracán legyőzésével szerezte meg az aranyérmet. A csapat balhátvédje végig hatalmas munkabírással futballozott, rendre felért a támadásokhoz, és a pontrúgásai is veszélyesek voltak.

Középpályások:

Robbie Rogers (Egyesült Államok): az USA válogatottja szinte teljesen más kerettel vágott neki a Gold Cupnak, mint amelyikkel a Konföderációs Kupán remekelt, de Grenada ellen így is magabiztos győzelmet aratott. A meccs legjobbja Rogers volt, aki másodszor húzta fel a címeres mezt, és két gólpassza mellett egyszer maga is betalált.

Mesut Özil (Németország): a hét első napján rendezték az U21-es Európa-bajnokság fináléját, ahol a német válogatott meglepően sima győzelmet aratott Anglia ellen. A 4-0-s siker elsősorban Özilnek volt köszönhető: a középpályás pazarul futballozott, két gólpasszt adott, és egyszer ő is eredményes volt.

Sota Grigalisvili (grúz, Zesztafoni): a grúz együttes tagjai is szinte biztosak lehetnek benne, hogy ott lesznek az Európa-liga következő fordulójában, hiszen az együttes idegenben 5-1-re verte az északír Lisburn Distilleryt. A vendégek részéről Grigalisvili remekelt, az első félidőben két gólt is szerzett.

Osael Romero (Salvador): Costa Rica a titkos esélyesek közé tartozott a Gold Cupon, azonban a csapat rögtön az első meccsén beleszaladt egy váratlan vereségbe Salvador ellen. A salvadoriak 2-1-es győzelmének kulcsa a középpályás Romero volt, hiszen ő szerezte együttese mindkét találatát.

Csatárok:

Wellington Paulista (brazil, Cruzeiro): a Libertadores-kupa brazil elődöntőjében a Gremiónak kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia hazai pályán a Cruzeiro ellen, de ebből semmi sem valósult meg. A vendégek ugyanis az első félidőben kétszer is betaláltak, és mindkét alkalommal Wellington Paulista volt eredményes.

Mauro Boselli (argentin, Estudiantes): a másik ágon az argentin Estudiantes került a Libertadores-kupa fináléjába, köszönhetően az uruguayi Nacional idegenbeli legyőzésének. A vendégek rendkívül magabiztosan játszottak, és Montevideóban is nyerni tudtak, köszönhetően Boselli duplájának.

www.global-soccer.eu