Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint a Sampdoria és a magyar U21-es válogatott középpályása, Koman Vladimir a Serie A-ba idén visszajutott Bariban folytatja pályafutását.

A sampdorianews.net már napokkal ezelőtt hírül adta, hogy a genovai együttestől a Barihoz igazolhat Koman Vladimir, ám a tuttomercatoweb.com vasárnap már arról írt, hogy a 20 éves játékos biztosan a Serie B 2008/2009-es bajnokcsapatához igazol - a weboldal szerint a kérdés már csak az, hogy kölcsönben vagy végleg.

Az olaszországi média szerint a Sampdoria 900 ezer eurót kaphat a magyar középpályásért, aki az elmúlt szezonban - kölcsönjátékosként - a másodosztályból végül kiesett Avellinóban 28 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Ha mégsem igazol a Barihoz és valamiért a Sampdoria sem tartana rá igényt a következő idényben, akkor sem kell kétségbe esnie Komannak, mert több Serie B-s csapat - például a Salernitana és az Empoli - is szeretné kölcsönkérni. A szerződése 2011-ben jár le Genovában.

Az ukrajnai Ungváron született futballista a Haladásban nevelkedett, s 15 évesen már pályára is lépett az akkori NB II-es szombathelyi csapatban. A Sampdoria 2005-ben szerződtette, és két évvel később be is mutatkozott a Serie A-ban: a Torino ellen a kezdőcsapat tagjaként gólpassz adott Emiliano Bonazzolinak, eddig négyszer játszott az első osztályban. A 2007/2008-as idényben bajnoki címig vezette a Sampdoriát az olasz Primavera-bajnokságban. A Samp legutóbb 13. lett a 20 csapatos Serie A-ban.

Koman Vladimir dilemmája (2007. október 11.)


Komannak tavaly csapatkapitányként oroszlánrésze volt abban, hogy a magyar U19-es válogatott bronzérmet nyert a csehországi Európa-bajnokságon.

A négy magyar korosztályos válogatottban (U17, U19, U20, U21) is megfordult játékos ukrán-magyar kettős állampolgár, és még nem döntötte el, hogy melyik ország nagyválogatottjában kíván szerepelni. Ha bármelyikben egyszer is pályára lép, utána már csak ugyanabban a csapatban szerepelhet, igaz, a FIFA új szabálya miatt nem muszáj 21 éves koráig meghoznia a végső döntést.