Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bemutatták William McStayt, az Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, aki egy évre írt alá a lila-fehérekhez.

A skót tréner a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy olyan együttest szeretne kialakítani, amely gyors és szép játékkal kedveskedik a szurkolóknak. McStay munkáját Joe McBride segíti majd. Korábban úgy volt, hogy Aczél Zoltán is a szakmai stáb tagja lesz, ám ő néhány nap után szombaton bejelentette, nem szeretne harmadik számú edző lenni a gárdánál.

"Az Újpestet még gyerekkoromban ismertem meg, amikor a Celtic Glasgow-val találkozott, akkor még Újpesti Dózsa néven" - mondta a 47 éves szakember. "Az elmúlt egy hétben az edzőtáborban már megismerkedtem mindenkivel, napról napra javul a csapat. Már ez alatt a rövid idő alatt is fejlődtek a játékosok."

McStay első intézkedésével kijelölte az új csapatkapitányt, a trénernek az elmúlt szezonban a házi góllövőlista élén végzett Kabát Péterre esett a választása, helyettese Vaskó Tamás lesz. "Nagyon meglepett a szakvezetőnk döntése, de szeretném meghálálni a bizalmat" - mondta Kabát, aki a kapus Balajcza Szabolcstól vette át a kapitányi karszalagot.

Újpesti hangulatjelentés


A kerethez eddig négy új, valamint három kölcsönből visszakerült játékos csatlakozott: Tóth Norbert a Szombathelyi Haladástól tért vissza korábbi klubjához, Mladen Lambulicot és Végh Zoltánt az MTK-tól, Takács Zoltánt pedig az olasz Spal együttesétől sikerült megszerezni. A kölcsönben szerepelt játékosok közül Vaskó Tamás az Avellinótól, Vermes Krisztián a Sparta Rotterdamtől, Sándor György a Litex Lovecstől jött.

Joe Böröcz ügyvezető igazgató elmondta: a bajnokságban négy csapatot is - az Újpest mellett a Fehérvárt, a Debrecent és az élvonalba visszajutott Ferencvárost - esélyesnek tart a bajnoki cím megszerzésére.

A Soproni Liga küzdelmeinek rajtja előtt egy rendkívül komoly feladat vár a lila-fehérekre, hiszen az Európa Ligában a román Steaua Bucurestivel találkoznak jövő csütörtökön: "Egyelőre a saját csapatomat kell megismernem és felkészítenem, de természetesen kielemezzük a román csapatot is" - mondta McStay.

Joe Böröcz ezzel a találkozóval kapcsolatban elmondta: szeretnék elkerülni a szurkolói atrocitásokat, hiszen ellenkező esetben az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) kerülhet bajba a klub. Ahhoz, hogy ezt elkerüljék, a szurkolók kulturált magatartása szükséges. Sallói István sportigazgató ehhez kapcsolódóan hozzátette: Gimesi Kende, a klub biztonsági igazgatója már felvette a kapcsolatot a Steaua illetékeseivel, hogy zökkenőmentesen rendezzék meg az összecsapást.