Vágólapra másolva!
A Primera División 2008-2009-es szezonjában a Barcelona-Real Madrid versenyfutásból előbbi csapat jött ki győztesen, ám itt a lehetőség a fővárosiak számára, hogy visszavágjanak, gólszépségversenyünkben ugyanis három Real-gól száll harcba ugyanennyi Barca-találattal. A madridiakat Rafael Van der Vaart, Raúl és Arjen Robben képviseli, míg a katalánok Lionel Messi két, illetve Andrés Iniesta egy góljával igyekeznek élre törni. Ám ne feledkezzünk meg további négy játékos remekbe szabott akciójáról sem - Pedro Lopez (Valladolid), Andoni Iraola (Bilbao) és a David Villa, Ruben Baraja valenciai duó szintén nagy eséllyel pályázik a végső győzelemre.

Gyönyörködjön, majd szavazzon az elmúlt spanyol futballidény legszebb góljára!

Nagyon rosszul indult a szezon a spanyol élvonalban újonc - ám végül mégis bennmaradt - Sporting Gijon számára, amely öt forduló után pont nélkül, utolsóként kullogott a mezőny legvégén. Az egyik hét közi fordulóban a Real Madrid szórta meg alaposan a Gijont, amely 7-1-es zakóval távozott a Bernabéuból. A meccs hőse Rafael Van der Vaart volt, aki három gól után ünnepelhetett, a tripla legszebb darabja egy sarkazásos megmozdulást követően született, amikor a holland Gonzalo Higuaín beadását juttatta látványos mozdulattal a kapuba, igaz, egy védő lába is kellett ahhoz, hogy a hálóban kössön ki a labda.

206201outform.html400350


A Barcelona világklasszis spanyol középpályása, Andrés Iniesta a Sevilla elleni 4-0-s diadal alkalmával már a 4. percben megmutatta, hogyan kell remek technikával, erősen megcsavarni a labdát: 22 méterről pompás gólt szerzett.

206202outform.html400350


A Deportivo simán kikapott a Valladolid otthonában, és ebben Daniel Aranzubia kapusnak is része volt, aki egy rossz kidobás után még kényelmesen hátrált vissza a kapu felé, a szemfüles Pedro Lopez viszont alaposan meglepte, ugyanis a megszerzett labdát a kezdőkör külső vonalától kapura emelte - a jutalma egy pazar gól lett.

206203outform.html400350


Közel állt az Osasuna ahhoz, hogy hazai pályán elkapja a spanyol bajnok Barcelonát, a katalánok azonban az utolsó tíz percben két gólt szereztek, és ezzel 3-2-re behúzták a meccset. Lionel Messi 21 méterről lőtt nagy - és három pontot érő - gólt: a szépen kanyarodó labda a kapu jobb sarkába vágódva fosztotta meg a pontszerzés lehetőségétől Vadócz Krisztián csapatát. (Az Osasuna a bajnoki hajrában végül a Barcát idegenben legyőzte, és bennmaradt!)

206204outform.html400350


Aki a Barcának Messi, az a Real Madridnak Raúl. A fővárosiak a támadó 500. meccsén simán nyertek a Mallorca otthonában, és Raúl góllal tette emlékezetessé a jubileumot. Igaz, Higuaín beadása után nem volt nehéz dolga, de a sarkazós megoldás méltó volt a madridi csapatkapitány ünnepéhez.

206205outform.html400350


A Real Madrid első 2009-es meccsén bemutatkozott mindkét új szerzemény, Klas-Jaan Huntelaar és Lassana Diarra, a hős mégis egy régi motoros, Arjen Robben volt. A holland szélső már a meccs elején kapufáig jutott, aztán a gól is összejött neki, nem is akármilyen, addig tologatta a labdát, míg tiszta lövőhelyzethez jutott, aztán ballal, 20 méterről a jobb vinklibe tekert.

206206outform.html400350


Bilbaóban Andoni Iraola gólja csak egy pontot ért az Espanyol ellen, de a látvány az elmaradt győzelemért is kárpótolta azokat, akik jegyet váltottak a San Mamésbe. Iraola egy csapattársa által a 16-oson belülre fejelt labdát vett mellre, majd hanyatt vetődve, ollózós mozdulattal talált a bal alsóba, a gólerős bekk végül öt góllal zárta a szezont.

206207outform.html400350


David Villa a Málaga ellen egy igazítás után jobbal meseszépen tette fel a labdát a bal pipába, az már nem rajta múlt, hogy a Valencia így is csak egy ponttal gazdagodott.

206208outform.html400350


Lionel Messi
a Primera División 2008/2009-es szezonjában 27 meccsen 23 gólt lőtt, s a legtöbb futballszurkoló nyilván tudja és látja, hogy az argentin támadó ritkán lő csúnyán a hálóba. Így talán megbocsátható, hogy Messi két találatával is felkerült a top 10-es listára. A Málaga elleni 6-0 során szép cselek után volt eredményes (00:40-nél látható a gólja).

206209outform.html400350


A Barca elleni 6-2-es vereség után a Valencia hármat gurított a szezont pocsék formában záró Real Madridnak. Az utolsó Valencia-találatot Ruben Baraja szerezte ballábas, remekbe szabott kapáslövéssel.

206210outform.html400350