Vágólapra másolva!
Angliába utazott Gróf Dávid, a fiatal kapus Londonban és környékén keres magának új csapatot. A harmadosztályú Brighton szerződtetheti.

Gróf Dávid a Hibernian FC negyedik számú kapusaként mindössze egyetlen tétmeccsen jutott szóhoz, ezért tavasszal felbontotta szerződését a csapattal. Gróf akkor kijelentette, első számú kapusként szeretne lehetőséget kapni, ráadásul Angliában, ahol sokkal inkább szem előtt lehet, mint Skóciában. Grófot januárban az (akkor még) első osztályú West Bromwich tesztelte, de Tony Mowbray vezetőedző csak azért hívta meg, hogy lássa, mennyit fejlődött.

Gróf most ismét Angliába utazott, hogy csapatot keressen magának, álma továbbra is a Premier League, de első lépésként a másod- vagy harmadosztályban szeretne stabil csapattag lenni. Jó esélye van arra, hogy a főváros-közeli Brighton szerződteti, már egy tesztmeccsen is pályára lépett a Withdean-stadionban, amely után a hírek szerint közelebb került a hőn áhított szerződéshez.

"Londonban vagyok, próbálok elhelyezkedni, a jó hír, hogy több csapattól is van ajánlatom" - újságolta Gróf. "Ez az a hely, ahol mindig is lenni akartam, nagy álmom, hogy végre Angliában játszhassak, egy napon nyilván az első osztályban. Minden focista nagy ambíciókkal próbál itt csapatot találni, pontosan ezt csinálom most én is."

"Nehéz volt elhagynom a Hiberniant, mert sokat jelentett számomra a klub, örökké hálás leszek mindenkinek, aki támogatott az ott töltött évek alatt. Soha nem fogom elfelejteni, hogy megadták számomra a kitörés lehetőségét, de most már a jelenre koncentrálok: izgalmas napok előtt állok, alig várom, hogy végre minden hivatalos legyen az új idénnyel kapcsolatban."