Vágólapra másolva!
A Ferencváros NB I-es újonc labdarúgócsapata harmadik angliai edzőmeccsén az FC Barnsley otthonában lépett pályára, Ferenczi István volt angliai csapata 3-2-re diadalmaskodott.

Felkészülési mérkőzés:
Barnsley - Ferencváros 3-2
Barnsley: Preece - Hassel, Kozluk (Potter, 13.), Moore, Olace- Foster, Bogdanovic, De Vaney, Da Silva - Macken, El Haimour
FTC első félidő: Holczer- Balog, Dragóner, Lowton - Martinez, Ashmore, Ahmed, Tóth, Alcantara - Ferenczi, Pölöskey.
FTC második félidő: Megyeri - Martinez, Csiszár, Sinnot - Fitos, Wedgbury, Vass, Lipcsei, Kulcsár - Pisanjuk, Shaw.
gól: Bogdanovic (44.), Odejayi (73.), Sodje (83.), illetve Kulcsár (55.), Shaw (87.)

"3-5-2-es felállásban játszottunk, tehát ezúttal más volt a feladatom, mint eddig - nem volt mögöttem védő, azaz sokkal többet kellett ügyelnem a védekezésre. Örülök, hogy bírtuk az iramot, ami egyértelműen nagyobb volt, mint a korábbi két angliai meccsen. Érezhető volt, hogy ez az ellenfél másodosztályú, hiszen képzettebb, erőszakosabb játékosokkal volt dolgunk. Néhány ezren voltak a lelátón, de jó volt a hangulat a pályán is. Minden jól sikerült megmozdulást azonnal megtapsoltak, szidás helyett inkább biztatást kaptak a játékosok. A gólnál még így is hallani lehetett a robbanást, csak elképzelni tudom, milyen lehet olyankor, amikor tele van a stadion" - nyilatkozta a mérkőzésről az első Fradi-gól szerzője, Kulcsár Dávid a 100%Fradinak.

Az FTC korábban 5-1-re legyőzte a nyolcadosztályú FC Sheffieldet, majd 0-0-s döntetlent játszott a negyedosztályú Lincolnnal. Az FC Barnsley a másodosztályú Championshipben szerepel.

Bobby Davison, a zöld-fehérek angol trénere a csapat játékoskeretéről is nyilatkozott a Fradi honlapjának. "Az egyik spanyol védő, Martinez már szerződést kapott, de a másik, azaz Alcantara is elnyerte tetszésemet. Nagyon jó labdarúgók, remek képzést kaptak a Villarreal akadémiáján. A pakisztáni irányító, Adnan Ahmed is esélyes arra, hogy szerződést kínáljunk neki. Corry Sinnott-tól viszont többet vártam, elsősorban odaadásban, hiszen egy tesztelésen lévő labdarúgó esetében ez különösen fontos szempont. Abdi esetében kérdésessé vált az érkezése, kicsi az esély arra, hogy jövőre is Budapesten játsszon. Sajnos ismét sérült, így pedig nem tudjuk hasznát venni. Hendrie és Carney is csak edz a csapattal. Tahar több napja velünk készül, de őt sem fogjuk leigazolni. Mindannyian a Sheffield játékosai, de ők nem tartottak a csapattal Máltára, ezért volt kézenfekvő, hogy velünk készüljenek.

A szakvezető szerint a Fradi célja csakis a bajnoki cím lehet: "Jósolni nem szoktam, de a Ferencvárosnak mindig az első helyet kell megcéloznia. Ha az nem elérhető, akkor a másodikat, és így tovább. De szezon előtt nem gondolkodhatunk a középmezőnyben."