Vágólapra másolva!
David Beckham az AC Milannál tett kitérőjét követően visszatért észak-amerikai csapatához, a Los Angeles Galaxyhez, ahol rögtön az első nyilatkozatában visszavágott az őt kritizáló csapattársának, Landon Donovannek.

"Profi futballistához méltatlan dolog a sajtón keresztül kiosztani valakit, és ezt nem szemtől szemben tenni. Tizenhét évig a világ legjobb csapataiban, a világ legjobb játékosaival játszottam és a legjobb edzőkkel dolgoztam együtt, de eddig még senkinek sem volt problémája a hozzáállásommal. Ennyi a hozzáfűznivalóm" - mondta Beckham az újságíróknak már az Egyesült Államokban.

A héten megjelenő, A Beckham-kísérlet című könyvben Landon Donovan azt nyilatkozta, hogy Ruud Gullit edző távozását követően hirtelen megváltozott Beckham magatartása. "Senki másról nem tudom elmondani, hogy nem szakadt volna meg a pályán, hogy nem érdekelte volna a csapat teljesítménye, de Beckham más volt, hiányzott belőle az elkötelezettség. Olyan volt, mintha minden mindegy lenne neki" - mondta Donovan a könyv szerzőjének még tavaly októberben, szavai azonban a közeledő megjelenés miatt csak most kerültek nyilvánosságra.

"Nem kérek bocsánatot azért, amit mondtam - jelentette ki a múlt héten Donovan -, azonban azt nagyon bánom, hogy ezt nem Daviddel beszéltem meg személyesen." Abban ugyanakkor mind a két játékos egyetért, hogy tisztázniuk kell ezt a konfliktust a következő pár napban. Állítólag Donovan a múlt csütörtökön sms-ben bocsánatot kért az angol sztárjátékostól, ám ezt Beckham tagadta.

Akárhogy is, a Los Angeles Galaxynek szüksége lenne az erősítésre, a csapat jelenleg a Nyugati Konferencia 5. helyén áll, viszont ahhoz, hogy biztosan bejusson a rájátszásba, két helyet előre kellene lépnie. Jelenleg három pont a hátránya a 3. helyezett Chivas USA csapatával szemben, viszont a Chivas egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az alapszakaszból még 13 meccs hátra van, tehát a feladat nem lehetetlen, a cél eléréséhez azonban szükség lenne egy egészséges és motivált Beckham-Donovan párosra.

Arra a kérdésre, hogy a pályán lesz-e ennek a konfliktusnak látható hatása, Beckham határozott nemmel válaszolt: "Én profi játékos vagyok. Nem számít, mit mondanak rólam a csapattársaim a pályán kívül, ha Landon gólhelyzetbe kerül, én azonnal adom neki a labdát".

Kérdés, mit gondol erről Donovan, aki a könyvben így nyilatkozik: "Tegyük fel, hogy még három évet lehúz itt, nálunk. Nekem viszont baromira nincs kedvem három évet ilyen körülmények között eltölteni, mert a végén a focitól is hányingerem lesz" - mondta az Egyesült Államok válogatottjának erőssége, aki Beckham csapatkapitányi tevékenységévével sem volt elégedett, szerinte ugyanis Beckham a vezérszerep helyett látványos passzivitásba süppedt a csapattagok társaságában.

Beckham tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint, amikor Los Angelesbe igazolt, ő harcolta ki, hogy csapatkapitány lehessen. "Ezt soha nem tenném. Leigazol egy csapat és én azzal kezdem, hogy én akarok lenni a csapatkapitány?! Ez sosem fordulhat elő sem az én, sem az engem támogató menedzserek részéről."

Az angol középpályás kérdésre válaszolva azt mondta, nem fogja elolvasni a róla szóló könyvet. "Ez egy olyan könyv, aminek a megszületésében én nem vettem részt. Rengeteg ehhez hasonló alkotást adtak már ki, számomra ez nem más, mint egy újabb könyv a polcon."