Vágólapra másolva!
Győzni szeretne, ezért támadó felfogásban játszik majd szerdán a DVSC-TEVA labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-selejtező második körének első mérkőzésén a vendég svéd Kalmar FF ellen.

"Az esélyeket illetően nem kívánok matekozni, szerdán este a pályán minden kiderül" - mondta Herczeg András, a debreceniek klubmenedzsere. "A svéd együttes jó csapat, sejtettük ezt már a sorsoláskor, és meg is bizonyosodtunk róla, amikor Bücs Zsolt kollégámmal a helyszínen tekintettük meg a Malmö elleni bajnokiját. Bővebben elemezni fölösleges szócséplés lenne, majd szemtől szemben kiderül, melyik csapat a jobb, és melyik érdemes a továbbjutásra. Még a magyar sajtó sem tart bennünket esélyesnek, de jó játékkal próbálunk erre méltó választ adni."

A szakember jelezte, hogy egyetlen sérültje van, igaz, éppen egyik legjobbja, a válogatott Rudolf Gergely játéka kérdéses, mivel a múlt héten a Temesvár elleni edzőmeccsen megrúgták a bokáját. A tehetséges csatár esetében kedd este dől el, hogy játszhat-e szerdán.

A hajdúságiak helyzetét mindenképpen nehezíti, hogy a magyar bajnokság csak a jövő hét végén indul, a svéd ugyanakkor már javában tart. A rivális Kalmar ráadásul javuló formát mutatott az elmúlt időszakban, szombaton a Djurgarden elleni 6-1-es győzelemmel hangolt a hétközi kupameccsre.

A debreceni játékosoknak óriási segítséget nyújthat majd az "üzemi hőfok" minél gyorsabb eléréséhez a lelkes szurkolótábor, amely szinte bizonyosan megtölti az Oláh Gábor utcai stadiont. "Örülök, hogy jól fogynak a jegyek, számunkra ez igazán megtisztelő" - mondta Herczeg András, utalva arra, hogy már múlt péntekig hatezer belépő talált gazdára.

Megjöttek a svédek

A svéd együttes különgépe kedd dél előtt néhány perccel landolt a debreceni repülőtéren. A svédek keretében ott van a csapat legjobbja, a válogatott Rasmus Elm is, akiért BL-főtáblás csapatok állnak sorba, de most úgy tűnik, ebben a szezonban még marad a Kalmarban. Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője a repülőtéren kedvesen mosolygott az újságírókra, ám nyilatkozni nem állt meg, a délutáni sajtótájékoztatón azonban már kötelező lesz neki. A svéd együttes a nagyerdei luxusszállóban, az ötcsillagos Divinus Hotelben szállt meg.