Vágólapra másolva!
Berki Krisztián, a ferencvárosi futballcsapatot működtető Zrt. vezérigazgatója nem tudja elképzelni, hogy a szurkolók egy csoportja a klub új biztonsági cége miatt okozott botrányt a Hertha elleni keddi mérkőzésen. A sportvezető az [origo]-nak azt mondta, ő is feltehetne kérdéseket a Ferencváros Szurkolók Szövetségének, miután az FSZSZ is megszegett egy korábbi egyezséget, ő azonban nem akar a sajtón keresztül üzengetni.

Az FSZSZ korábban azt kifogásolta, hogy bár a klubvezetők ígéretet tettek arra, hogy minden szurkolókat érintő ügyben, így a biztonsági cég kérdésében is egyeztetni fognak velük, múlt hétfőn mégis minden előzmény jelentették be a Fradi Security Kft. megalapítását.

Boros Bánk Levente, az FSZSZ alelnöke szerint a Fradi Security Kft. egyes résztulajdonosai kapcsolatban állnak az Expol Kft.-vel, amely egy korábbi időszakban már látott el biztonsági feladatokat az Üllői úton, és "szinte terror alatt tartotta a Fradi-szurkolókat".

Berki azonban azt állítja, az FTC Zrt. "egy teljesen szűz" céget alapított, amely megteremtheti annak feltételeit, hogy a családok és a jóérzésű Fradi-szurkolók újra kilátogassanak a stadionba.


A keddi Ferencváros-Hertha BSC felkészülési mérkőzésen magyar huligánok bántalmazták a vendégszurkolókat. A beszámolók szerint a meccs előtt mintegy 70 magyar huligán rátámadt a Hertha szurkolóira, akik közül hárman szenvedtek sérülést. Egyiküknek egy üvegpalack felsértette a homlokát, az erősen vérző sebet a csapatorvos varrta össze, másikuk orrtörést szenvedett, a harmadiknak pedig egy ujja tört el. A 2-0-s Hertha-sikerrel zárult találkozó alatt a hazai ultrák "Heil Hitler!" és "Sieg Heil!" kiabálással provokálták a berlini híveket, majd megpróbáltak betörni a szektorukba, sőt, később a sajtótribün előtt is felbukkantak, a német újságírók a mellékhelyiségbe menekültek előlük.

A meccs egyik szervezője, Gelei Károly szerint a támadás egy előre megszervezett provokáció volt, amivel a szurkolók az új biztonsági cég, illetve az FTC vezetői ellen tiltakoztak.