Vágólapra másolva!
Egyre valószínűbb, hogy az Arsenal togói támadója, Emmanuel Adebayor elhagyja Londont és a Manchester Cityhez szerződik, a csatár a brit sajtó szerint már a kötelező orvosi vizsgálaton is megfelelt. A City közel 23 millió fontot fizetne a játékosért, és ennek az összegnek egy részét Arsene Wenger egy új csatár megvételére fordítaná.

Jelenleg ugyanis ebben a csapatrészben nincsen sok alternatívája a francia mesternek, csak Robin van Persie, Nicklas Bendtner és Eduardo da Silva áll a rendelkezésére. Utóbbi azonban rendkívül sérülékeny, Bendtner pedig bármennyire is tehetséges, még nincs ugyanazon a szinten, mint Adebayor.

Úgy tűnik, hogy Wengernek a jelöltje is megvan a posztra, angol lapértesülések szerint ugyanis a francia Girondins Bordeaux marokkói csatára, Maruan Csamak iránt érdeklődik. A játékosnak nagy szerepe volt a Bordeaux bajnoki címében, igaz, nem kifejezett gólerős, elvégre "csak" 13 találatig jutott az idényben. Ennek ellenére nagy iránta az érdeklődés Angliából, hiszen korábban a Fulham, a Tottenham Hotspur és a Sunderland is bejelentkezett, sőt utóbbi ajánlatot is tett, de az afrikai csak olyan csapatba igazolna, amely indul a BL-ben. Az Arsenal megfelel ennek a kritériumnak, és az Ágyúsok Csamakot viszonylag olcsón, nyolcmillió euróért megszerezhetnék.

További átigazolási hírek:
A Portsmouth elfogadta a Sunderland 12 millió fontos ajánlatát Peter Crouchért. A Middlesbrough balszélsője, Stewart Downing az Aston Villába tart. A Liverpoolt az AS Roma középpályásával, Alberto Aquilanival hozták kapcsolatba. A Werder Bremen visszaigazolná egykori játékosát, Tim Borowskit a Bayern Münchentől.

Öt évre szóló szerződést kötött a Juventus a brazil válogatott Felipe Melóval. A klub szerdai közleménye szerint 20,5 millió eurót fizetett a középpályásért a Fiorentina együttesének, mely az üzlet részeként még Marco Marchionnit is megkapta - adta hírül az MTI. A Konföderációs-kupán győztes brazil nemzeti csapat 26 éves erőssége néhány hete hosszabbította meg szerződését a firenzei klubbal, ám a megállapodás szerint 25 millió euróért elhagyhatta az együttest. A kivásárlási árat a Zebrák készpénzzel és a futballistával fizették ki. Melo a Juventus harmadik szerzeménye a nyáron. Korában a szintén brazil Diego érkezett a Werder Brementől és Fabio Cannavaro, a Real Madridtól.

www.global-soccer.eu