Vágólapra másolva!
A St. Gallen elleni felkészülési mérkőzés után az osztrák Rapid ellen is játéklehetőséghez jutott a Liverpool csapatában Németh Krisztián és Gulácsi Péter. Németh a kezdőcsapatban kapott helyet, és bár helyzetbe került, gólt nem sikerült szereznie, Gulácsi a félidőben állt be, és félóra jutott neki, ő kapta a gólt, amellyel a bécsiek 1-0-ra nyertek.

A csordultig megtelt Ernst Happel-stadionban már a harmadik percben helyzetbe került a Liverpool, el-Zar beadása után Németh csak a feje búbjával érte el a labdát, így nem találta el a kaput.

A hatodik percben a Rapid érvénytelen gólt szerzett, Hoffer hiába talált el a hálóba, les miatt nem adta meg a bíró. A félidőben Rafa Benítez kilenc helyen változtatott, Philipp Degen és Insua kivételével mindenkit lecserélt, így Cavalieri helyére Gulácsi érkezett a kapuba.

A meccs összefoglalója:


Az 58. percben vezetést szerzett a Rapid, Hofman 21 méteres szabadrúgásánál Gulácsi a sorfalba beálló játékosok miatt későn látta meg a labdát, amely a bal sarokba vágódott. A folytatásban Mascheranót is bevető Vörösök ugyan támadgattak, de Kuyt az oldalhálóba püfölte a labdát, Benajun pedig az ötösről vérszegényen próbálkozott, így 1-0-ra nyert a bécsi csapat.

A Liverpool Ázsiában folytatja a felkészülést, a hírek szerint a két magyar játékosnak jó esélye van arra, hogy Gerrardékkal tartson a túrára.

felkészülési mérkőzés:
Rapid (osztrák) - Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
Rapid:
Payer (Hedl, 56.) - Katzer, Eder, Patocka, Dober (Thonhofer, 65.), Drazan (Schrammel, 89.), Heikkinen (Kavlak, 78.), Pehlivan (Trimmel, 61.), Hofmann (Kulovits, 78.), Hoffer (Konrad, 56.), Jelavic (Maierhofer, 56.).
Liverpool: Cavalieri (Gulácsi, 46. (Martin, 78.)) - Insua (Mascherano, 65.), Carragher (Skrtel, 46.), Ayala (San Jose Dominguez, 46.), P. Degen (Kelly, 65.), Babel (Pacheco, 46.), Gerrard (Lucas Leiva, 46.), Plessis (Spearing, 46.), el-Zar (Kuyt, 46.), Németh (Ngog, 46.), Voronyin (Benajun, 46.).
gól: Hofman (58.)