Vágólapra másolva!
Az Újpest elleni, múlt heti Európa Liga-selejtezőn történt incidensek és a hazai szurkolók által kifeszített gyalázkodó felirat miatt 50 ezer euróra megbüntette a házigazda Steaua Bucurestit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - jelentette csütörtökön a román média.

A Mediafax hírügynökség a www.sportm.ro hírportál értesülését tette közzé, eszerint a szervezet 50 ezer eurós pénzbírságot rótt ki a román csapatra. A hírt közölte egyebek között a Realitatea hírtelevízió is.

Gigi Becali, a bukaresti klub tulajdonosa egy nyilatkozatában maga is megerősítette az értesülést. Elmondta ugyanakkor, hogy fél a magyar szurkolók "bosszújától". Ezért felszólította a Steaua szurkolóinak szüleit, hívják fel telefonon gyermekeiket, és kössék a lelkükre, hogy maradjanak nyugton, máskülönben még jobban magukra haragítják a magyarokat.

Az EL-selejtező második fordulójában zajló párharc első mérkőzését egy hete, Bukarestben a Steaua nyerte 2-0-ra, a visszavágót 19:45 órától rendezik a Szusza Ferenc-stadionban.