Vágólapra másolva!
Szerda esti állás szerint nem a Puskás Ferenc-stadionban rendezik meg augusztus 22-én a Madonna-koncertet. Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója szerdán közölte a koncertet szervező céggel, hogy válogatott labdarúgó-mérkőzések zavartalan lebonyolítása érdekében nem áll módjában rendelkezésre bocsátani az eseményre a stadiont.

A sportvezető közleményében leszögezi, a létesítmény csak akkor lehet az augusztus 22-i koncert helyszíne, ha a Live Nation Hungary megegyezik erről a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Az MLSZ később tudatta, nem járul hozzá a koncert Puskás-stadionban történő megrendezéséhez.

"Bebizonyosodott, hogy a sport, a labdarúgás a legfontosabb, a sport szelleme diadalmaskodott" - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök. "Természetesen elégedettek vagyunk azzal, hogy így, a mi szempontjainkat messzemenően akceptálva alakult a stadion vezetőinek álláspontja.

Nagyon örülünk annak, hogy semmiféle zavaró körülmény nem gátolhatja válogatottunk eredményes előkészületeit, valamint a két sorsdöntő mérkőzésnek a téthez méltó, magas színvonalú megrendezését. Az elmúlt napokban jóleső érzéssel tapasztaltuk a döntéshozók, a sportszerető közvélemény, valamint az egész hazai sportsajtó szimpátiáját, kiállását a mi érveink mellett, s messzemenő köszönettel tartozunk mindenkinek ezért a támogatásért."

Madonna eredetileg a Kincsem Parkban lépett volna fel, de a helyszín változott, amint azt a szervező cég kedden bejelentette.

"Miután az augusztus 22-re tervezett kettős labdarúgó bajnoki mérkőzést írásban lemondták és a Madonna-koncertet szervező cég megkereste a NUSI-t, felmerült, hogy a könnyűzenei eseménynek a Puskás Ferenc-stadion adjon otthont. A NUSI tájékozatta a szervezőket, hogy mely feltételek teljesítését követően tud - további egyeztetések és tárgyalások után - megállapodást kötni" - olvasható a NUSI közleményében, amelyben az intézet cáfolja bármilyen előszerződés aláírásának tényét, hiszen amint azt jelzi, "magát a visszaigazolást is feltételekhez kötette".

Márkus Éva, a koncertszervező cég marketing és kommunikációs igazgatója korábban azt mondta: a NUSI-tól kapott írásos visszaigazolás előszerződésnek tekinthető, a szerda esti NUSI-közleményre pedig egyelőre nem kívánt reagálni.

Korábban kétszer okozott problémát az MLSZ-nek a Puskás Ferenc-stadionban rendezett koncert. Robbie Williams 2006. július 20-án lépett fel a létesítményben, majd emiatt a szeptember 2-i, norvégok elleni Eb-selejtezőt nem lehetett a Puskás-stadionban rendezni, s végül az újpesti Szusza Ferenc-stadionban játszották a meccset. Egy évvel később a Rolling Stones adott koncertet július 20-án, s az augusztus 22-i, a világbajnok olaszok elleni barátságos meccsen a vendégek szörnyűnek minősítették a pálya talaját. Ezúttal az eddigieknél is kevesebb, mindössze kilenc nap állt volna a gyepszőnyeg rendbehozatalára.

További probléma lehet, hogy a DVSC-TEVA a BL-selejtező harmadik fordulójában az észt Levadia Tallinn-nal találkozik, s ha továbbjut, amire idegenbeli győzelme után nagy esélye van, a következő - főtáblára jutásról döntő - körben nem biztos, hogy az Oláh Gábor utcai pályán fogadhatja ellenfelét, ez esetben pedig a Puskás-stadionban játszana augusztus 26-án, azaz négy nappal a koncert után.