Vágólapra másolva!
Németh Krisztián előtérbe került az FC Liverpoolnál, a magyar csatárreménység ugyanis egy hete csereként beállva két gólt szerzett Szingapúr ellen, és Gulácsi Péterrel együtt többször is lehetőséget kapott a nyári edzőmeccseken. Németh úgy érzi, a játék minden elemében fejlődött, mióta Angliába került, és mivel a következő szezonban elsősorban játszani szeretne, akkor sem lenne csalódott, ha kölcsönadná a Liverpool. Gulácsi azt mondja, ő kapusként más helyzetben van, az pedig csakis rajta múlik, mikor védheti tétmeccsen is a nagycsapat kapuját.   

- Mit mondott neked Rafa Benítez a Szingapúr ellen szerzett két gólod után?
- A meccs után siettünk, ezért arra sem volt idő, hogy pár szót váltsunk egymással, de korábban sem volt jellemző rá, hogy szembedicsért volna. Inkább arról szokott beszélni, hogy miben kéne javulnom, illetve hogy mit csináljak másként.

- A nyári meccseken viszonylag sok lehetőséget kaptál az első csapatban. Elégedett vagy a jelenlegi helyzeteddel?
- Háromszor voltam kezdő és egyszer csereként álltam be, de igazából az ilyen felkészülési meccseken az a fontos, hogy jó erőállapotba kerüljön az ember. Úgy érzem, ezt a célt sikerült is elérnem, márpedig az én esetemben ez különösen fontos volt. Természetesen nagyon örültem a játéklehetőségnek is.

- Hogy látod, most kik állnak előtted a csatársorban?
- Nagyjából mindenki. Jelen esetben most ez három játékost jelent.

- A nagycsapatban szerzett két gólod után csalódott lennél, ha kölcsönadnának?
- Sajnos nekem szinte egy teljes év kimaradt a sérülésem miatt, ezért most elsősorban játszani szeretnék. Persze nagyon jó lenne a Liverpoolban, de akkor sem leszek csalódott, ha máshol kapok lehetőséget. Azért sem, mert úgy gondolom, hogy hosszabb távú terveik vannak velem.

- Ezt mondták is konkrétan?
- Igen, azt, hogy hosszú távon számítanak rám. Persze ez elsősorban a teljesítményemtől függ.

- Miben fejlődtél, mióta a Liverpoolhoz igazoltál?
- Mivel elég korán, 18 évesen kerültem ki Angliába, ezért remélem, hogy mindenben. És bízom abban, hogy a továbbiakban is fejlődni fogok.

- Hogy érzed, a mostani Liverpool erősebb vagy gyengébb, mint a tavalyi volt?
- Mindenképpen erősebb, főleg azért, mert kezd összeérni a csapat, sokkal jobban összeszoktak a játékosok. Emellett arra számítok, hogy a vezetők a nyáron még tovább fogják erősíteni a keretet.

- Megnyerheti a csapat a bajnokságot?
- Szerintem igen, végül is ezért dolgozunk. Az első két hely valamelyikére mindenképpen odaérhetünk.

Két Németh-gól Szingapúr ellen:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ly6y1SUz0yjrWYWc


- Mit gondolsz Cristiano Ronaldo Real Madridba igazolásáról? Szerinted igaza van a portugálnak abban, hogy a spanyol bajnokság lassan erősebb lesz, mint az angol?

- Elég sokan mondják azt, hogy a kedvezőbb adózási feltételek miatt is csábító Spanyolországban játszani. Az tény, hogy az ottani bajnokság is erős, több stílus ötvöződik benne, míg az angol bajnokságnak külön stílusa van, ami viszont még mindig elég vonzó a futballisták számára. Úgy is mondhatnám, hogy van az egésznek egy varázsa.

- Állítólag Thaiföldön már igazi rajongótáborod van. Ebből mennyi igaz?
- Volt ott pár kislány, akik közös fotót kértek tőlem. Nagyon aranyosak voltak, összeállítottak egy fotóalbumot tele a képeimmel. Még a gyerekkoromból is voltak képeik, olyanok is, amelyeket még életemben nem láttam. Egy thai lány már korábban is írt nekem levelet, válaszoltam is neki.