Vágólapra másolva!
Az angol Aston Villa csapata nyerte a Béke-kupát, miután a döntőben jobban rúgta a büntetőket az olasz Juventusnál.

A meccs már a rendes játékidőben eldőlhetett volna, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, a Juventusnál a Iaquinta, Trezeguet páros járt élen a ziccerrontásban, a birminghamiek viszont nem késztették igazán nagy bravúrra Buffont.

A 90 perc után a hosszabbítás is gól nélkül pörgött le, és a játékvezető is unhatta már, hogy nem bírnak egymással a csapatok, mert a ráadás második félidejét négy perccel korábban fújta le.

A büntetőpárbaj (Del Piero tizenegyese 5:22-nél látható):


Jöhettek a büntetők, amelyben először a Juve rontott, Iaquinta nem is helyezte a labdát és gyengén is rúgta, Guzan kapus könnyen hárított. A következő körben Sidwell a léc fölé tüzelt, és amikor az ötödik párban Herd jobb alsóra tartó labdáját Buffon kitolta, már a Zebrák álltak a győzelem kapujában.

Mivel Del Piero következett, nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a büntetőpárbaj, de a derék Alex túlzásba vitte a lazaságot, lezserül középre gurított labdáját Guzan szinte megállította lábbal.

Ezek után szinte törvényszerű volt, hogy az Aston Villa nyert, Cuellar nem hibázott, Legrottaglie viszont fölélőtt, így az angolok csapat vihette haza a kupát.