Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FB) a Hertha elleni edzőmeccsen, illetve a Zalaegerszeg elleni bajnokin történt rendbontások miatt összesen egymillió forintra büntette meg a Ferencváros labdarúgócsapatát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden kihirdette határozatát a július 14-i Ferencváros-Hertha BSC felkészülési mérkőzésen történt szurkolói rendbontások ügyében. A zöld-fehér klubnak, mint visszaesőnek, ötszázezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, továbbá következő két barátságos nemzetközi edzőmeccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni - olvasható az MLSZ honlapján.

A Dárdai Pál berlini csapata elleni, Üllői úton rendezett mérkőzés előtt hazai huligánok egy csoportja bántalmazta és palackokkal dobálta meg a vendéghíveket, akik közül hárman szenvedtek sérülést. Egyiküknek egy üvegpalack felsértette a homlokát, az erősen vérző sebet a csapatorvos varrta össze, másikuk orrtörést szenvedett, a harmadiknak pedig egy ujja tört el. A találkozó alatt sem volt rend, ugyanis a hazai ultrák a stadionban "Heil Hitler" és "Sieg Heil" kiabálással provokálták a berlini híveket, majd megpróbáltak betörni a szektorukba, sőt később a sajtótribün előtt is felbukkantak.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Ferencvárosra - a ZTE elleni bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt - ugyancsak ötszázezer forintos büntetést rótt ki, valamint úgy döntött, hogy az FTC egy bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni, de utóbbi büntetés végrehajtását szeptember 30-ig felfüggesztette.

A múlt szombati, 4-1-es hazai sikerrel végződött NB I-es találkozó előtt a ferencvárosi szurkolók egy hatalmas transzparenst feszítettek ki, melyen "Megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk" felirat volt olvasható. A 14. percben az egyik szektorban 60-80 drukker Romániát szidta. Az 55. percben ismét felhangzott az ezúttal Szlovákiát és Romániát szidalmazó kórus, amely a korábbinál hangosabb volt, ezért a játékvezető megállította a játékot, és csak azt követően folytatódott a mérkőzés, hogy a műsorközlő többszöri kérésére a drukkerek ismét a zöld-fehérek biztatásával törődtek.

Az MLSZ a Budapest Honvédot - ugyancsak, mint visszaesőt - szurkolóinak az MTK elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt kétszázezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint azzal, hogy a klub egy bajnoki mérkőzést nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzen meg, de utóbbi végrehajtását szeptember 30-ig szintén felfüggesztette.

Az FB a Diósgyőrt 2 300 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, amennyiben az egyesület a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi a Gálhidi György edzővel szemben fennálló tartozását.

A hétvégi 2. fordulóban kiállított Marian Slukát (ZTE) két bajnoki mérkőzésre tiltották el, míg a kispadtól elküldött Véber György, a Pápa edzője írásbeli megrovásban részesült.