Vágólapra másolva!
Kaká távozása után Andrea Pirlo is elhagyhatja az AC Milant, Luís Fabiano pedig érkezhet - hetek óta így áll a helyzet, ezért Silvio Berlusconi megbeszélést hívott össze, hogy beindítsa az ügyeket. A tulajdonos emellett Cesc Fabregas szerződtetését is kezdeményezte.

Az olasz sztárklubok többsége a jelek szerint befejezte a nyári erősítést: az AS Roma már tétmeccsen is pályára lépett az Európa Ligában, a Juventus és az Internazionale is már csak szűkítené a keretét.

A Milannál azonban továbbra is nagy a bizonytalanság: a piros-feketék a nyáron eladták legjobbjukat, Kakát a Real Madridnak, de még nem pótolták megfelelően. Ráadásul könnyen lehet, hogy egy másik alapember is távozik Andrea Pirlo személyében, akit a Chelsea csábít, miközben a szurkolók arra várnak, hogy az egyesület végre igazoljon néhány nagy nevet.

Könnyen lehet, hogy a napokban végre történik valami, hiszen olasz sajtóértesülések szerint a klub tulajdonosa, Silvio Berlusconi összehívott egy megbeszélést, amelyen rajta kívül az alelnök Adriano Galliani, a vezetőedző Leonardo, illetve az egyik legbefolyásosabb olasz játékosügynök, Ernesto Bronzetti venne részt. Eredetileg az összejövetelre kedden került volna sor, de a hírek szerint egy nappal elhalasztották a találkát.

A megbeszélésen az olasz lapok szerint döntést akarnak hozni a függő ügyekben: így a Sevilla csatárának, Luís Fabianónak a megvételében, és Pirlo eladásában is, illetve abban, hogy kit igazoljanak a középpályás helyére. A Corriere dello Sport szerint felmerült a Real Madrid mali focistájának, Mahamadou Diarrának a leigazolása, a Tuttosport viszont úgy tudja, hogy Berlusconi legszívesebben Francesc Fabregast látná csapatában, és ezért hajlandó lenne nagyobb összeget is kiadni. Az olasz miniszterelnök kijelentette, hogy a Milan a jövőben csak 23 évnél fiatalabb játékosokat vesz, így Fabregas megfelel az ukáznak. A Tuttosport szerint a milánóiak 35 millió eurót fizetnének az Arsenal spanyol középpályásáért, és évi négymillió eurós fizetést kínálnának neki.

További átigazolási hírek:
A Blackburn Rovers leigazolta a Hajduk Split támadóját, Nikola Kalinicet, és kölcsönvette a Chelsea argentin csatárát, Franco di Santót is. Az Aston Villa megegyezett a Leeds Uniteddel a 19 éves középpályás, Fabian Delph vételáráról. A Bolton Wanderers kiszemeltje a Valencia veterán játékosa, Miguel Ángel Angulo.

A Villarreal amerikai csatárát, Jozy Altidore-t a Fulham és a Hull City is kölcsönvenné. A Stuttgart török középpályását, Yildiray Bastürköt a Besiktas csábítja. A Bayern München fiatal brazil középhátvédjét, Brenót a Fiorentina vinné. A Genoa és a Palermo kapust cserélhet: Marco Amelia a genovaiakhoz költözhet Rubinhóért cserébe.

www.global-soccer.eu