Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC szerint a '96-os születésű utánpólás-válogatott telki összetartása óta az MTK folyamatosan keresi a klub hat labdarúgóját, és különféle  ajánlatokkal megpróbálja a fővárosba csábítani őket. Az MTK elismeri, hogy hibázott, de csak három esetről tud.

Ahogy a Győr hivatalos honlapja fogalmaz, Both József és Liszkai Dezső "magából kikelve, egymás szavába vágva" számolt be arról, hogyan próbálja az MTK kivetni a hálóját a klub fiatal tehetségeire. A szakemberek azt állítják, az utóbbi a napokban több szülő kereste fel őket azzal, hogy a június 21. és július 5. között a telki edzőközpontban rendezett összetartás óta az MTK folymatatosan ajánlatokat tesz nekik, illetve az ETO utánpótlását erősítő gyerekeiknek.

"Felháborítónak tartom, hogy az MLSZ edzőcentrumából játékosaink bizalmas adatai idegen kezekbe kerülhetnek" - mondta Both, a klub képzési és szakmai igazgatója. "Az pedig egyszerűen elfogadhatatlan, hogy több éves szerződéssel rendelkező, és kizárólag válogatott szintű labdarúgóinkat csábítgassanak az MTK-s szakemberek. Nem ez az első eset, ezért az ügyvezetéssel úgy döntöttünk, hogy az MLSZ fegyelmi bizottságához fordulunk. Nem kívánok moralizálni, de azért az elgondolkodtató, hogy egy klub ilyen módon próbáljon minőségi utánpótlás labdarúgókhoz jutni!"

A szabályok szerint ha valaki meg akarja szerezni egy másik klub szerződéssel rendelkező játékosát, akkor először a klubbal kell felvennie a kapcsolatot. Az MTK klubigazgatója elismeri, hogy hibáztak.

"Az egyik utánpótlásedző kollégánk, aki mindössze három hete dolgozik nálunk, sajnos nem volt tisztában a szabállyal" - mondta az [origo]-nak Domonyai László. "Mi úgy tudjuk, három győri szülővel beszélt telefon, az egyikkel közülük egyébként rokoni kapcsolatban van. Nem akarunk mellébeszélni, az MTK elismeri, hogy hibázott. Természetesen vállaljuk a felelősséget, és elnézést kérünk a történtekért. Hozzáteszem, a telefonbeszélgetéseken kívül semmi nem történt, nem is történhetett, hiszen mivel szerződtetett amatőr játékosokról van szó, az MTK-nak nem is lenne lehetősége a Győr beleegyezése nélkül leigazolni őket."