Vágólapra másolva!
Noha az igazi nagyágyúk még felkészülési meccseken csillogtak, a hétvégén már elindult a Bundesliga, a Soproni Liga pedig már a harmadik fordulónál hasít, és mindkét bajnokságban akadt olyan találat, amely joggal pályázik a hét legszebb góljának címére. A magyar focistákat ezúttal az eindhoveni Dzsudzsák Balázs képviseli, és ne feledkezzünk meg a norvég élvonalról sem, ahol a Molde játékosa egy negyvenméteres kapáslövéssel vette ki a részét a Rosenborg-alázásból. Íme a múlt heti góltermés legjava!

Barátságos mérkőzésen találkozott egymással Fernando Torres egykori és jelenlegi klubja, azaz az Atlético Madrid és a Liverpool. A meccs nem az Európa-bajnok spanyol csatárról szólt, aki csak elrontott ziccerekig jutott, sokkal inkább az Atlético támadóiról, hiszen mind Sergio Agüero, mind Diego Forlán eredményes volt. Az aranycipős uruguayi támadó gólja volt a szebb, 17 méterről, jobbal lőtt a bal felső sarokba.

208001outform.html400350


Nem Dzsudzsák Balázs tehet róla, hogy a PSV két meccs után még nyeretlen a holland bajnokságban, az eindhoveniek balszélsője ugyanis a Venlo ellen gólpasszt adott, majd a Twente ellen megrúgta idénybeli első gólját. A válogatottnál is számításba vett Dzsudzsák 19 méteres lövéssel egyenlített a Twente otthonában, és bár a gólhoz kellett a kissé lassan mozduló hazai kapus is, ez semmit sem von le a magyar légiós érdemeiből (1:26-nál nézhető meg).

208002outform.html400350


Norvégiában a kupa negyeddöntőire került sor, Kovács Péter nagy vihart kavart góljáról már megemlékeztünk, de az is szót érdemel, hogy a Molde 5-0-val lépett át a Rosenborgon. A Molde harmadik gólját Magne Hoseth szerezte, aki a trondheimi kapus pocsék felszabadítását kapásból küldte a kapuba jó 40 méterről (1:02-kor látható a videón).

208003outform.html400350


A Real Madridnál jönnek-mennek a játékosok, Raúl azonban marad, és nem csak jelenlétével, de góljaival is az állandóságot képviseli. Az Észak-Amerikában túrázó Real a Toronto ellen 5-1-re nyert, a csapatkapitány két gólt vállalt, és az első volt a szebb: egy szemtelen lövőcsellel vagy három védőt becsapott, aztán a gyengébbik, vagyis a jobb lábával a léc alá vágta a labdát.

208004outform.html400350


A madridiak a washingtoni DC United ellen sem maradtak adósok a gólokkal, Gonzalo Higuain és Arjen Robben vezérletével 3-0-ra verték az MLS-ben szereplő ellenfelet. Robben, aki a második gólnál elsőrangúan szolgálta ki az argentint, pimasz megoldás után ünnepeltethette magát: egy kiugratást követően dekázott a labdával, majd a 16-os vonaláról ügyesen emelte át a kimozduló kapust.

208005outform.html400350


Ugyanaz egy kicsit másképp: az olasz Szuperkupa-döntőjét Pekingben rendezték, és a kínai drukkerek a Laziónak tapsolhattak a finálé végén, a rómaiak ugyanis meglepetésre legyőzték a bajnok Intert. A végül győztesnek bizonyuló második találatot Tommaso Rocchi érte el, aki a leshatárról indulva remekül vette le a labdát, aztán Robbenhez hasonló látványos mozdulattal ívelte azt a kapuba Júlio César fölött.

208006outform.html400350


A Juventus nagy pofont kapott a Villarreal elleni felkészülési meccsen, amikor a spanyolok 4-1-re verték le Ciro Ferrara csapatát. A Villarreal első gólját az Eb-győztes Santi Cazorla jegyezte, aki remekül fordult le őrzőjéről, majd 21 méterről csodálatos lövést engedett el, amire esélye sem volt odaérni Manninger kapusnak.

208007outform.html400350


A bajnoki nyitány előtt a kupában melegíthettek be a legjobb német csapatok, és nem mindenkinek sikerült zökkenőmentesre az első forduló, Lőw Zsolt Mainza például máris búcsúzott, de a Hamburg is alaposan megszenvedett a másodosztályú Fortuna Düsseldorf ellen. Legkevésbé Piotr Trochowskin múlt, hogy a HSV büntetőkre kényszerült, a válogatott középpályás a 120 perc alatt két gólt szerzett, az értékesített tizenegyessel nem tudott bekerülni, a 25 méteres bombájának viszont itt a helye.

208008outform.html400350


A bajnok Wolfsburg ha nem is könnyen, de begyűrte a Stuttgartot, és ezzel sorozatban huszadik hazai meccsén maradt veretlen. A mindig fontos első gólt az előző idény gólpasszkirálya, Zvjezdan Misimovic szerezte, a bosnyák irányító nem erőből lőtt, inkább ballal okosan csavart a kapu jobb oldalába.

208009outform.html400350


Két vereség után a Vasas is megszerezte első győzelmét a Soproni Ligában, az angyalföldiek a Paksot küldték haza 3-1-es vereséggel. A meccs hőse a két gólt szerző Remili Mohamed volt, aki Újpestről kölcsönbe érkezett a Vasashoz, és két góljával elintézte a Paksot. Az első félidei fejese után Remili lábbal is villant, egy baloldali beadás után kapásból lőtte ki a jobb sarkot (1:20-nál látható a videón).

208010outform.html400350