Vágólapra másolva!
Hivatalosan kétszáz román szurkoló érkezik a szerdai, Magyarország elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésre, a Puskás Ferenc-stadionba. A biztonságiak összlétszáma ezer fő lesz.

Serényi Péter, a magyar szövetség sajtófőnöke kedden elmondta, a román szövetség azt kérte, hogy a 20 órakor kezdődő találkozó helyszínén ne lehessen belépőt vásárolni a vendégszektorba.

A biztonságiak és a rendőrök összlétszáma az ilyen jellegű mérkőzésekhez képest háromszoros lesz, ami megközelíti az ezer főt, tette hozzá a sajtófőnök.

A rendőrség nem számít rendbontásra a mérkőzésen, de kiemelt kockázatú rendezvényként kezeli azt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Tafferner Éva elmondta: a rendőrség arra számít, hogy a szerda esti mérkőzés nem a rendbontásról, hanem a Marian Cozmára való békés megemlékezésről fog szólni.

A román szurkolókat az országhatártól rendőrök kísérik a mérkőzésnek helyet adó Puskás Ferenc-stadionhoz, ahol biztonsági zónákkal választják el őket a hazaiaktól.

A mérkőzés miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az Ifjúság útján.

A szerdán 20 órakor kezdődő találkozót a február 8-án Veszprémben meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezik meg.