Vágólapra másolva!
A spanyol futballklub vezérkarának kíséretében kedd hajnalban magánrepülővel hazaszállították Firenzéből Barcelonába Dani Jarquét, az Espanyol szombaton Olaszországban elhunyt csapatkapitányát.

A koporsót a nemrég átadott Cornellá-El Prat-stadionba vitték, a szurkolók az ott felállított, kivilágított ravatalnál búcsúzhatnak el délután 2 és este 6 óra között a 26 évesen elhunyt labdarúgótól, akitől utána szűk családi körben köszönnek el a hozzátartozók. A keddi spanyolországi hírek szerint - a család akaratának megfelelően - Jarque holttestét elhamvasztják.

Nincs viszont egyelőre hír a hétfői boncolás eredményéről, ami választ adhatna rá, hogy mi okozhatta a szívleállást a szombat este tragikus hirtelenséggel elhunyt futballistánál, aki csapatával Olaszországban edzőtáborozott.

A spanyol labdarúgó-válogatott tagjai közben Madridban sajtótájékoztatón adtak hangot megrendülésüknek, és fejezték ki együttérzésüket Jarque családjával szemben. Egyszersmind sürgették, hogy az élsportolók körében ismétlődő esetek miatt sürgősen megoldást kell találni, és kideríteni, mi idézheti elő a váratlan szívhalált.

A Liverpoolban légióskodó Albert Riera társai nevében is az egészségügyi vizsgálatok javítását, alaposabbá tételét szorgalmazta. "Valamennyien érintettek vagyunk, el kell tudni érni azt, hogy felderíthető legyen a baj, hogy meg lehessen előzni az ilyesféle tragédiákat. Jelenleg nem lehet előre tudni semmit, mivel nincsenek figyelmeztető jelek" - mondta a válogatott játékos.