Vágólapra másolva!
Nem fogadta el a hazájából érkezett ajánlatot Andrij Sevcsenko, az aranylabdás ukrán válogatott futballista az új szezont is a londoni Chelsea játékosaként kívánja eltölteni.

A 32 éves csatárnak a Dinamo Kijev kínált szerződést, Sevcsenko azonban - aki legutóbb az AC Milannál is kölcsönfutballistaként szerepelt - a visszatérést követően inkább az angol klubnál maradást választotta. Dacára annak, hogy várhatóan nem lesz kezdőember a Chelsea-ben.

A cserepados szerepet valószínűsíti a tény, hogy milánói trénere, Carlo Ancelotti az új idényre a Chelsea-nél vállalt vezetőedzői tisztet, márpedig az olasz szakember a Milanban sem sűrűn adott lehetőséget Sevcsenkónak a játékra. Mi több: az angol Szuperkupáért kiírt vasárnapi meccsen, amelyet a Chelsea büntetőkkel nyert meg a Manchester United ellen, még tartaléknak sem nevezte őt az olasz szakvezető.

A kijeviek BL-szereplést ígértek, a csapatban pedig biztos helyet kínáltak "Sevának", aki azonban válaszul azt mondta, hogy ki szeretné tölteni az FC Chelsea-nél a szerződéséből még hátralevő egy esztendőt. "A kontraktusom egy év múlva lejár, addig Londonban akarok maradni. Azt csak az Isten tudja, hogy utána mi történik..." - nyilatkozta Sevcsenko.