Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs kiemelkedő játékával a PSV Eindhoven nagy csatában, 4-3-ra legyőzte az ősi rivális Ajax Amsterdam együttesét a holland labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, vasárnap. A magyar válogatott szélsője a mezőny legjobbja volt, két gyönyörű góllal és egy gólpasszal segítette csapatát szezonbeli első sikeréhez.

Dzsudzsák mindkétszer szabadrúgásból vette be a kaput, először a 37. percben bombázott irtózatos erővel a bal felső sarokba mintegy 30 méterről.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=KvzZtlB8RxIOC3hh


Az 54. percben egy legalább ilyen látványos gól következett: jobbról, a büntetőpont magasságából csavarta a labdát a jobb pipába.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OxEgQ6IWLy14Fjjg


Dzsudzsák mellett ketten is duplázni tudtak a rendkívül fordulatos rangadón, ám hogy ne legyen kérdéses, ki volt a mezőny legjobbja, arról a magyar középpályás egy remek gólpasszal gondoskodott a két találata között. Az 50. percben egy megkerülős csellel húzott el két Ajax-védő között a bal szélen, majd pontosan tálalt a gólszerző Bakkal elé.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/JcKYNtKpz34Pz4zcZ5qi/mov/1


"Hatalmas feszültség volt személy szerint bennem és a csapat többi tagjában is, mert nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan előzetesen elterveztük" - mondta az MTI érdeklődésére a 22 éves magyar középpályás. "Nagyon örülök, hogy ennyire jól ment a játék és gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez. Jó most a hangulat az öltözőben is, különösen azért, mert az Ajaxot sikerült legyőznünk. Itt volt Eindhovenben Erwin Koeman szövetségi kapitány és Juhász Roland is, akik szintén gratuláltak a teljesítményemhez."

Dzsudzsák hollandiai légióskodása óta harmadszor lépett pályára az Ajax ellen, s eddig mindig betalált, dupláznia most sikerült először. A PSV mindhárom említett mérkőzésen diadalmaskodott az amszterdami rivális ellen.

Eredivise, 3. forduló:
PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam 4-3
gól:
Dzsudzsák (37., 54.), Bakkal (50., 74.), illetve Suárez (2., 39.), (Emanuelson 58.)

A mérkőzés 7:32 perces összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OaBhx9eCrbkuBigp


további vasárnapi eredmények:

FC Utrecht - Venlo 2-2
Roda Kerkrade - NEC Nijmegen 1-0
Heracles Almelo - Feyenoord 0-1
FC Groningen-NAC Breda 1-2

szombaton játszották:
Sparta Rotterdam - Willem II 2-1
Den Haag - Twente 0-1
RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 0-6
SC Heerenveen - Vitesse Arnheim 1-0

Az állás:
1. Twente 3 4-1 7 pont
2. Feyenoord 3 3-0 7
3. Utrecht 3 4-2 7
3. NAC Breda 3 4-2 7
...7. PSV Eindhoven 3 8-7 5