Vágólapra másolva!
Szerdán, a Manchester City elleni barátságos mérkőzésen debütál az FC Barcelona labdarúgócsapatában Zlatan Ibrahimovic, az Internazionalétől szerződtetett svéd válogatott csatár.

Jó állapotban van és természetesen számítunk rá a mérkőzésen" - mondta Josep Guardiola, a Bajnokok Ligája-győztes katalánok vezetőedzője. Ibrahimovic hosszabb pihenőre kényszerült kéztörése miatt, amelyet még az Inter játékosaként, a nyár eleji, egyesült államokbeli túrán szedett össze.

A Barcelona argentin sztárja, Lionel Messi izomszakadásából felépülve szintén pályára léphet a City ellen, nem játszhat viszont a vasárnapi spanyol Szuperkupa-mérkőzésen megsérült francia Thierry Henry és honfitársa, Eric Abidal.

A nyáron nagybevásárlást tartott manchesteri együttes a városi rivális Unitedtől érkezett Carlos Tévezzel, az Arsenalból átigazolt Emmanuel Adebayorral és Kolo Touréval, valamint a középpályás Gareth Barryvel és a paraguayi válogatott Roque Santa Cruzzal készül a katalánok elleni találkozóra.

A Barcelona jövő pénteken Monacóban lép pályára az UEFA-kupa utolsó, 2008/09-es kiírásában győztes ukrán Sahtar Donyeck ellen az Európai Szuperkupáért.