Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Debrecen védője, Bodnár László jól döntött akkor, amikor lemondta a részvételt a válogatott következő két vb-selejtezőjéről. A holland szakvezető a múlt pénteken egy kerékpárost elgázoló játékos helyére Szélesi Zoltánt hívta be a keretbe.

A magyar labdarúgó-válogatott augusztusban 12-én, barátságos mérkőzésen 1-0-ra kikapott Romániától a Puskás Ferenc-stadionban, így nem a legjobb előjelekkel készül a szeptember 5-i és 9-i világbajnoki selejtezőkre, amelyeken Svédország és Portugália lesz az ellenfél.

A Debrecen kupamenetelését követően - főleg, hogy a Lokinak Rudolf Gergely és Bodnár László személyében két válogatott tagja is van - ismét optimista lett a magyarországi futballt körülvevő hangulat, a Levszki elleni siker másnapján Kisteleki István MLSZ-elnök meg is hosszabbította Erwin Koeman szerződését 2011-ig.

Múlt pénteken aztán szörnyű autóbaleset részese volt Bodnár László (a 30 éves védő elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen meghalt).

"Nem optimálisak a körülmények, de igyekszünk jó eredményt elérni azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésre állnak" - nyilatkozta a telki központban tartott sajtótájékoztatón Erwin Koeman, majd a sérültek és hiányzók sorolásába kezdett. "Vanczák megsérült Törökországban, Vaskó sérüléssel bajlódik, csakúgy, mint Fülöp, akit mégis meghívtam, mert fontos, hogy az edzéseken három kapus vegyen részt, ezért vannak négyen a keretben. Gaál Miklós kedden csatlakozik a válogatotthoz, mivel hétfőn bajnokit játszik az Amkar Permmel."

A válogatott összetartásán már is nem jelent meg Bodnár László, aki nap közben lemondta a szereplést. Ott volt viszont Telkiben egy másik jobbhátvéd, a minap a Debrecenhez szerződött Szélesi Zoltán aki hivatalosan ekkor még nem volt a keret tagja, hiszen szombaton lekerült a szűkített listáról. "Vasárnap hívott a kapitány, hogy jöjjek!" - mondta a jobb oldali védő, aki Koeman szerint Vanczák és Bodnár kiesése miatt lett tagja a csapatnak.


A Loki védőjének a távollétéről Koeman így fogalmazott: "Bodnár nem érzi magát olyan állapotban, hogy segítsen a csapaton. A döntését megértem és teljes mértékben elfogadom, hiszen halálos baleset részese volt."

Erwin Koeman kétszer is beszélt Bodnár Lászlóval, és biztos benne, hogy a védő jól döntött, amikor bejelentette, hogy nem akar játszani a válogatottban. "Ha idejött volna, egész héten ő a téma, ez sem neki, sem a csapatnak nem használt volna. Mentálisan nincsen 100 százalékos állapotban ahhoz, hogy tétmeccseken szerepeljen. A legfontosabb a soron következő két mérkőzés, a játékosoknak csak erre kell koncentrálniuk."

ForrA!s: MTI

Koeman általában 18-21 tagú kerettel vág neki a meccseknek, míg most 23-an tagjai a csapatnak. "Korábban nyolcan is begyűjtöttek egy-egy sárga lapot, így be kellett biztosítani: ha esetleg valakit szombaton eltiltanak, akkor is legyen további bevethető játékosa együttesemnek a portugálok ellen."

A magyar futballistákon a szakvezető szerint nagy a nyomás, de a dánok is nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen "ha kikapnak Portugáliában, míg mi nyerünk a svédek ellen, akkor rögtön ott leszünk a nyakukon".

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a telki edzőközpontban mostantól rendelkezésre áll egy úgynevezett Help életmentő állomás, benne egy félautomata defibrillátorral.