Társoldalunk:

Ittas volt a Bodnár által elgázolt biciklis

2009.09.01. 11:50

Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség keddi közleményéből.

Bodnár László, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott DVSC-TEVA futballistája gázolt el pénteken késő este egy kerékpárost Nyírbátorban. A válogatott védő szüleihez tartott Mátészalkára, amikor a baleset történt.

A hátvéd pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton gázolta el Mercedesével a vele azonos irányban haladó közlekedő kerékpárost. A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári férfi a helyszínen meghalt, Bodnárt könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

A megyei rendőr-főkapitányság kedden kapta meg az előzetes igazságügyi orvos szakértői véleményt az elgázolt férfi boncolásáról, és ez kimondja, hogy a férfi a halála időpontjában "igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt". A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út felezővonalának közelében haladt, amikor az autó hátulról elütötte.

Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot. Az ügyben a megyei főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrség közlése szerint még nem készült el az igazságügyi műszaki szakértő jelentése, amely többek között arra ad választ, hogy a gépkocsi mekkora sebességgel haladt a baleset bekövetkeztekor. A sportolót csak ezután hallgatják ki, és "a felelősség kérdésének mérlegelésére csak ezt követően kerül sor".

A debreceni labdarúgóklub átvállalja az elgázolt férfi temetési költségeit. "Úgy gondoltuk, hogy felkeressük az elhunyt hozzátartozóit, és részvétünket fejezzük ki a klub vezetői, játékosai és szurkolói nevében. A DVSC Futballszervező Zrt. vállalta, hogy a temetés költségeit magára vállalja" - mondta a klub hivatalos honlapjának kedden Szilágyi Sándor cégvezető.

Bodnár az eset miatt úgy döntött, hogy nem vállalja a szereplést a válogatott szombati, a svédek és jövő szerdai, a portugálok elleni világbajnoki selejtezőjén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK