Vágólapra másolva!
Pénteken megkezdődött a DVSC-TEVA hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek jegyárusítása, de már az első órákban óriási tömeg gyűlt össze a Puskás-stadion pénztárainál.

"Péntektől Budapesten is megvásárolhatók a Lyon elleni BL-mérkőzés jegyei, illetve a három hazai találkozóra (Lyon, Fiorentina, Liverpool) szóló bérletek. A Puskás-stadion Ifjúság útja és Dózsa György út felőli kőpénztárai minden nap, vagyis hétvégén is, nyitva lesznek 10-18 óráig" - állt a debreceni csapattól kapott hivatalos értesítésben.

Az [origo] információi szerint az első órákban a szurkolók szó szerint megrohamozták a pénztárakat, amelyeknél 20-50 méteres sor áll, akad olyan is, ahol több órát kell várakozni.

Helyszíni tudósítónk szerint a szurkolókat alaposan megzavarta, hogy nem mindenhol lehet minden szektorba belépőt váltani, de erről csak közvetlenül az ablaknál kitett papírlap értesít.

Az érkező drukkerek többségénél kinyomtatott stadiontérkép látható, így keresik a számukra megfelelő szektorokat. Akadt olyan, aki kezében 50 ezer forintot lobogtatva várt sorára, míg az egyik fanatikus 22 darab bérletet vásárolt, mondván: "Ha a fiúk pontot szereznek Liverpoolban, ez még sokat érhet."

Jelenleg összesen nyolc pénztár van nyitva, a legnagyobb, mintegy 50 méteres sor a legolcsóbb belépőket áruló ablaknál van. Az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa beszélt olyan szurkolóval, aki a nyitás előtt félórával, azaz fél 10-kor állt be a sorba, és három órás várakozás után sem jutott jegyhez. A pénztárakban a mindhárom meccsre érvényes bérleteket is árulják már, amelyek 5500, 10 500, 16 500, illetve 18 500 forintért szerezhetők be.

A DVSC-től kapott információk szerint eldőlt, hogy a fővárosban mely szektorokba lehet jegyet vásárolni. Eszerint a felső karéjban a 23 baltól 27 balig, 21 és 22 bal, illetve 10 jobbtól 16 jobbig, az alsó karéjba az A jobbtól G balig, valamint a IX bal, X jobb, U jobb lelátókra kaphatók majd belépők. Debrecenben, a szokásosan nyitva tartó három Loki-shopon (Plaza, Tesco, Malompark) kívül a DVSC VIP-helyiségében lesz árusítás hétköznap 9-17 óráig, szombaton 9-15 óráig.