Vágólapra másolva!
A Manchester City négy mérkőzés után is százszázalékos a Premier League-ben, de az Arsenal elleni 4-2-es győzelem után mégsem csak a remek szezonrajtról beszélt az angol média, sokkal inkább Emmanuel Adebayorról, aki kihúzta a gyufát a londoni játékosoknál és drukkereknél.

A togói csatár, aki nyáron 25 millió fontért szerződött az Arsenaltól a Cityhez, 2-1-es manchesteri vezetésnél fejelt gólt Almuniának, majd gólöröm gyanánt végigsprintelt az egész pályán, és térden csúszva ünnepelt a vendégszurkolók előtt.

Az Arsenal-drukkerek érthető módon nehezen viselték az esetet, és bedobáltak mindent, ami a kezük ügyébe került, volt aki egy széket szakított fel a lelátóról és azt hajította be a pályára dühében, és volt, aki egy üditős műanyag palackkal célozta meg Adebayort, de az egyik stewardot találta fejen, aki orvosi ellátásra szorult.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indított az eset miatt, és nem kizárt, hogy eltiltással bünteti az afrikai támadót.

Adebayor a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlapnak nyilatkozott a gólörömről: "Nem tudom, mi rosszat tettem, amiért el kéne tiltani. Belátom, butaság volt az Arsenal-drukkerek elé rohanni, elragadtak az érzelmeim, mert a szurkolók egész meccsen pocskondiázták. Már a bemelegítésnél hallottam, ahogy folyamatosan szidnak, de nem terveztem előre, hogy eléjük futok majd, arra sem számítottam, hogy gólt szerzek. Sajnálom a stewardot, aki megsérült, elnézést is kértem tőle a történtekért."

Az Adebayor-Van Persie affér:


Adebayort nem csak provokatív gólöröme miatt támadtak, hanem azért is, mert fejen rúgta Robin Van Persie-t. A holland csatár becsúszva próbálta szerelni tavalyi csapattársát, aki először úgy tűnt, átugorja a lábánál lévő ellenfelét, majd tett egy taposó mozdulatot az irányába, és sebet ejtett Van Persie arcán.

Bár Adebayor bocsánatot kért Van Persie-től, és azzal mentegetőzött, a labdát akarta elrúgni, a holland nem akart beszélni vele a meccs után, és azt nyilatkozta, hogy Adebayor tette buta és gonosz dolog volt. Az FA a taposás miatt is vizsgálódik, úgyhogy nehezen elképzelhető, hogy az eddig minden fordulóban gólt szerző csatár megússza büntetés nélkül.