Vágólapra másolva!
Nem egyezett meg még egyetlen szolgáltatóval sem, így csakis a Digi TV hálózatán lesz látható a szerdai Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája-mérkőzés.

Szeptember 3-án a Digi TV közleményében úgy fogalmazott, "hosszú távú stratégiájával összhangban szeptember 3-tól minden műsorterjesztési társaság számára - azonos feltételek mellett - elérhetővé tette a Digi Sport csatorna saját hálózatukon történő elosztását. Így az ország területének több mint 80 százalékán nézhetővé válik az utóbbi évtized legjelentősebb magyar labdarúgó sikere, a Debrecen BL-beli szereplése."

Azóta kiderült, a meccset minden bizonnyal csak a Digi-előfizetők élvezhetik itthon, legalábbis a két legnagyobb szolgáltató, a T-Home és a UPC kínálatában nem jelenik meg szerdáig.

A T-Home kommunikációs osztályának közleménye szerint hivatalos ajánlat csupán 13-án futott be.

"A Bajnokok Ligája egyes meccseinek közvetítési jogát elnyerő televízió csatorna - a T-Home képviselőinek korábban tett többszöri megkeresése ellenére - csak megkésve, tegnap (szeptember 13-án) adott hivatalos ajánlatot a műsor terjesztésére vonatkozóan. Ebben azonban - a kereskedelmi csatorna által a sajtóban közöltekkel ellenétben -a műsorterjesztők számára biztosított átmeneti "ingyenességhez" rendkívül hátrányos feltételek kapcsolódnak. Emiatt a Debrecen szerdai BL mérkőzésének jogszerű műsorra tűzése - figyelembe véve a még el sem kezdett tárgyalások várható hosszú folyamatát, valamint a műsorterjesztők 30 napos előzetes bejelentési kötelezettségét az előfizetők és a hatóság felé - a T-Home televíziós szolgáltatásain (IPTV, Sat Tv és Kábel TV) a legjobb szándékunk ellenére sem lehetséges."

Szűcs László, a UPC-szóvivője szerint el sem kezdődtek még a tárgyalások, csupán egy alapajánlatot kapott a cég a Digi TV-től. "Az biztos, ha a tárgyalások meg is kezdődnek, az nem 1-2 napos átfutású lesz, ezek általában több hetet vesznek igénybe. Nem beszélve a törvényi kötelezettségekről. A médiatörvény értelmében bármilyen új csatorna továbbítását megelőzően 30 nappal hivatalosan jelezni kell ezt a médiahatóságnál, míg a hírközlési törvény szerint 15 nappal az indulás előtt az előfizetőket is értesíteni kell."

Az [origo] érdeklődésére Kristóf Péter felelős szerkesztő elmondta, egyelőre nem tud megállapodásokról, így a mérkőzés csak a Digi TV hálózatán lesz fogható, illetve a csatorna online oldalán lesz látható. Utóbbi módszert egyszer már kipróbálták, de augusztus 24-én, a Levszki elleni selejtezőkor nem bírta el a nagy terhelést.

Pool-Loki a rádióban
Az MR1-Kossuth Rádió szeptember 16-án, szerdán 20.40-23.00-ig élőben közvetíti az FC Liverpool-DVSC-TEVA labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést. A budapesti stúdióban Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány elemzi az Anfield Road-on történteket, a helyszínről Lantos Gábor közvetít majd.