Vágólapra másolva!
A Liverpool labdarúgócsapatának a vezetőedzője, Rafael Benítez szerint kemény mérkőzés vár az angolokra, főképp azért, mert - a spanyol szakember szerint - a Debrecennek jó csatárai vannak, és kiválóan kontráznak. A két együttes a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában szerda este találkozik az Anfield Roadon.

"Mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, és nyernünk kell, de ez a Bajnokok Ligája, ezt azért ne feledjük" - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján a spanyol szakember. "A Debrecennek remek csatárai vannak, nagyon jól kontráznak, ráadásul nagyon fel vannak dobva attól, hogy az Anfield Roadon léphetnek pályára. Érdekes mérkőzés lesz."

A Liverpool jelenlegi keretéből az egyik legjobb formában lévő játékos a brazil válogatott védekező középpályása, Lucas Leiva így fogalmazott: "Nagyon jót tesz az önbizalmamnak, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapok, hiszen az elmúlt öt mérkőzésen pályára léptem."

A futballista - az angol újságírókhoz hasonlóan - nem sokat tud a magyar aranyérmesről, s a magyar rivális helyett inkább csapatával van elfoglalva: "A szakmai stáb szerintem megfelelően felkészített minket, tudjuk, hogy figyelnünk kell majd a csatáraikra, valamint a kontráikra."

Leiva hozzátette, természetesen győzelmet remél: "Mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot, hiszen egy olyan sorozatban, mint a Bajnokok Ligája, nagyon fontos a jó rajt. Ebben a szezonban is ott akarunk lenni a végelszámolásnál."

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere magyar idő szerint este 8 órakor tartja sajtótájékoztatóját, ezt követően pedig edzést vezényel a csapatnak.

Különleges ajándéktárgyak a Liverpool szurkolói boltjában

A Liverpool hivatalos szurkolói boltjában gyakorlatilag minden kapható, a rugdalózótól kezdve egészen a télikabátig lehet válogatni a ruhaneműk között, de a legapróbb csecsebecsék is megtalálhatóak a klub emblémájával ellátva.

Az üzlet néhány speciális emléktárggyal szerelkezett fel a szerdai Debrecen elleni Bajnokok Ligája idénynyitóra: külön a mérkőzésre készült el az a póló, amelyen a két csapat címere, valamint az összecsapás időpontja és helyszíne szerepel, az ára 17 font (5300 forint). Természetesen az elmaradhatatlan szurkolói kelléket, a sálat is legyártották külön erre a találkozóra, de zászlót és bögrét is vehet az, aki azt szeretné, hogy soha ne felejtse el a Liverpool-Debrecen összecsapást.

A legnagyobb választékban természetesen a mezeket árulják, itt 12 fontért (3700 forint) mindenki a saját nevét is ráírathatja a pólóra.


Érdekességek, statisztikák a Liverpool-Debrecen csoportmérkőzésről.