Vágólapra másolva!
Nemtetszését fejezte ki a negyedik és ötödik bíró ténykedésével kapcsolatban David Moyes, az Everton labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint a két plusz asszisztens éppen azokat a helyzeteket ítélte meg tévesen, amelyeknél haszna lehetett volna a jelenlétüknek.

A tréner azután beszélt erről, hogy együttese csütörtök este 4-0-ra legyőzte Németh Krisztián gárdáját, a vendég AEK Athént az Európa Liga csoportküzdelmeinek első fordulójában.

Az EL nyitánya egyben az ötbírós rendszer debütálását is jelentette: az új szisztémában a játékvezetőt, valamint a két partjelzőt további két asszisztens segíti, utóbbiaknak a 16-oson belüli események felügyelete a fő feladatuk. Főként a műesésekre, valamint a szögletek során kialakuló kavarodásban elkövetett szabálytalanságokra specializálódnak. Ugyan zászlóval nem rendelkeznek, de mikrofonon keresztül jeleznek a játékvezetőnek.

Az Everton trénere az eredménnyel természetesen elégedett volt, az viszont tüskét hagyott benne, hogy Louis Sahát a ráadás perceiben kiállították - szerinte jogtalanul. A támadó azért kapott piros lapot, mert ellenfele, Juanfran arcába ütött, Moyes ugyanakkor úgy véli: ezt megelőzően Juanfran megrúgta a francia játékost.

"Hihetetlen, hogy az ütést észrevették, a hatalmas rúgást azonban nem, pedig olyan sokan figyelték a büntetőterületet" - mondta a szakember. "Talán a plusz bírók hozzá akartak tenni valamit a mérkőzéshez, de rossz döntést hoztak, mert a rúgást kellett volna büntetni, nem azt, ami az után történt."

Az európai szövetség irányítói az EL-ben tesztelik az ötbírós rendszert, ha beválik, jövőre már a Bajnokok Ligájában is alkalmazzák.