Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven a Feyenoord vendégeként nyert 3-1-re. A magyar válogatott szélső végigjátszotta a mérkőzést és az első gólnál ő kanalazta vissza középre a labdát, amit Danny Koevermans egy kavarodás végén vágott a kapuba. A PSV továbbra is első a tabellán, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Twentét. A meccs után Dzsudzsák Balázs röviden nyilatkozott az [origo]-nak.

Telt ház várta Rotterdamban a Feyenoord és a PSV meccsét, amelyet az Eindhoven gyakorlatilag az első húsz percben eldöntött és lazán lépett túl az egyébként rangadónak számító találkozón.

Dzsudzsák: "Az elején akartuk belőni a gólokat, és ez sikerült is. Már túl vagyunk a három legnagyobb rangadón - Twente, Ajax, Feyenoord - és mindegyiket hoztuk, ez jó évnek ígérkezik."

Dzsudzsák az első félidőben kimondottan jól játszott, az első gólnál ha technikailag nem is ő adta a gólpasszt, de az ő érdeme volt a helyzet kialakulása. A lelátóról érződött, hogy akkor is meghatározó ember a csapatban, ha éppen - mint ma - nem villog, a csapat gerincéhez tartozik és ennek a tudatában magabiztosan mozog.

Dzsudzsák: "Már merek hibázni, mert tudom, hogy néhány hibától még nem fogok a következő meccsen kispadozni. Ma nem nyújtottam különlegeset, de szerintem jól ment."

A Feyenoord hajtott ugyan, de minden ízében gyengébb csapatnak látszott az Eindhovennél, mindössze a - nagy védelmi hibából, váratlanul esett - góljuk utáni tízperces periódusban tűntek valamelyest is esélyesnek az egyenlítésre. A közönségük még mindig óriási, de a csapat most messze van a nagyságtól. Feltűnő volt, hogy a csapat veterán ikonja, Giovanni van Bronckhorst már alig mozdul a labdákra és akkor is sokszor hibázik.

Dzsudzsák: "Ő nem nagyon bírja már. Tavaly is már csak a neve és a klubhűség miatt játszott."

A második félidőben a Feyenoordban nem volt erő, a PSV pedig már nem nagyon törekedett a góllövésre. Több alkalommal is előfordult, hogy ígéretes kontratámadásoknál nem mentek fel a kapuhoz vagy meg sem indultak a labdával. Az utolsó negyedórában Dzsudzsákon is érződött fáradtság, két ígéretes lehetőség rajta is elment, igaz, másokon is ment el bőven a sok lehetőség közül.

Dzsudzsák: "Én olyan vagyok, hogy mennék mindig, de többször szóltak meg integettek, hogy ne menjünk föl. meg akartuk tartani az eredményt, és így nem is adtunk annyit ki magunkból. A vége felé már nem volt könnyű, sok éles meccs volt mostanában."

Dzsudzsák mozgásán és viselkedésén feltűnő volt a lazaság a válogatott meccseken - rajta is és másokon is - látható görcsös feszültséghez képest.

Dzsudzsák: "Egy válogatott meccs reggelén ébredve biztosan görcsösebb vagyok, mint mondjuk ma reggel. Az egyik oka ennek, hogy ott nem lehet hetente javítani. Ha egy meccset elrontasz, akkor az olyan, mintha örökre szólna. Itt meg pár nap múlva jön a következő meccs. A másik, hogy nagyon nagy a teher, amit a csapatra rápakoltak. Nem mintha zavarna a tét, de érted... a közeg valahogy kissé nyomasztó. Szóval nagy a teher."

A forduló legkomolyabb teljesítménye az uruguayi Luis Suárez nevéhez fűződik, az Ajax csatára ugyanis négy gólt lőtt a Venlónak.

Eredivisie, 7. forduló:
Den Haag - Utrecht 0-1 (0-0)
gól:
Mertens (70.)

Feyenoord - PSV 1-3 (1-3)
gól:
Slory (23.), illetve Koevermans (11., 20.), Bakkal (37.)

Venlo - Ajax 0-4 (0-1)
gól:
L. Suárez (3., 68., 70., 90.)

Heerenveen - Twente 0-2 (0-1)
gól:
Stoch (22., 72.)

A tabella élcsoportja:
1. PSV 17 pont (19-9)
2. Twente 17 (12-5)
3. Ajax 16
4. Feyenoord 14