Vágólapra másolva!
Harmadik bajnokiján megszerezte első gólját az AEK Athénban Németh Krisztián, aki úgy érzi, a technikásabb stílus jobban fekszik neki, ezért a görög bajnokságban könnyebben tud érvényesülni, mint Angliában. A közelgő U20-as világbajnokságról a csatár optimistán nyilatkozott: úgy véli, korosztályának jutalomjáték lesz a vébé, amelyen Bicskei Bertalan például a döntőre is képesnek tartja a csapatot.

- Milyen visszhangja volt az első görögországi gólodnak?
- Mindenki gratulált, én is örültem neki, csak azt sajnáltam, hogy nem lett győztes gól, mert a végén a Ioannina egyenlíteni tudott.

- Nem sok hiányzott a duplázáshoz sem, az összefoglaló alapján volt még egy nagy helyzeted, ahol a talaj mintha megtréfált volna.
- Igen, pont a lövés pillanatában pattant fel a labda, így sípcsonttal találtam el. Ha az bemegy, akkor már 2-0-ra vezettünk volna, és valószínűleg megnyerjük a meccset.

- Hogy értékelnéd az eddigi három meccsed? A görög lapok felettébb jó kritikával illették a teljesítményed.
- Feldob, hogy a csapat mindhárom meccsén pályára léphettem és úgy érzem, jól is ment a játék, most például az egyik újságban megválasztottak a mezőny legjobbjának. Jó úton járok, remélem, hogy sokáig kitart a formám, de tudom, hogy nem szabad elbíznom magam.

- Hogy tetszik Görögország Anglia után?
- Nem sokat voltam még itt, egyelőre csak ismerkedem a légkörrel, de az látszik, hogy ez teljesen más világ.

- A brusztolós, párharcokat erőltető angol stílus után hogy fekszik neked a görög?
- Itt technikásabb a játék, játszanak a csapatok, ilyen szempontból jobb helyre igazoltam. Görögországban próbálnak szépen játszani a csapatok, persze ez a Liverpool első csapatára is igaz, de az angoloknál kevésbé jellemző.

- Ha már a Liverpool szóba került, hogy tetszett a Debrecen Anfield Roadon nyújtott teljesítménye?
- Helytállt a Loki, büszke lehet a csapat a produkciójára, ha Czvitkovics lövése bemegy, talán még nyerhettek is volna, bár nem hiszem, hogy Debrecenben manapság bárki is panaszkodna.

- Milyenek a benyomásaid a fanatikus görög szurkolókról?
- Csak pozitívan tudok szólni róluk, igazából ezt nem is lehet így elmondani, micsoda hangulatot csinálnak, át kell élni. Teljesen máshogy szurkolnak, mint Angliában, engem személy szerint nagyon feldob az a hangulat, ami a meccseket övezi.

- A szezon végén hány góllal lennél elégedett?
- Ha tízszer betalálnék ebben a szezonban, az már jónak számítana.

Az első gól az AEK mezében:


- Közeleg az U20-as világbajnokság, de előtte szerdán még vár rád egy fontos feladat Athénban, az első komoly rangadó az Olimpiakosz ellen.
- Biztos, hogy nagy élmény lesz, ez az idény egyik kiemelt meccse, mind a csapat, mind a szurkolók számára, nekem pedig remek lehetőség arra, hogy megmutassam, jó formában vagyok. A meccs után pedig egyből repülőre ülök, és irány Egyiptom, csatlakozom a többiekhez.

- A vébével kapcsolatban Bicskei Bertalan a sportnapilapnak úgy nyilatkozott, akár a döntőig is eljuthattok, Gulácsi Péter az [origo]-nak adott korábbi interjújában viszont jóval óvatosabb volt, első célként a továbbjutást jelölte meg. Te hogy látod az esélyeket?
- Ha egy szakember azt mondja, hogy ilyen jók az esélyeink, akkor legyen úgy, és jussunk döntőbe. Nem szabad kishitűen kimenni, én azt mondom, legyünk bátrak a célkitűzésben, ennek a korosztálynak a vébé egy jutalomjáték, hiszen az utóbbi években minden rangos tornán ott voltunk, ez pedig egy újabb alkalom arra, hogy megmutassuk magunkat a világnak.

- Szintén Gulácsi mondta, hogy bár a magyarok hajlamosak azt mondani, "ki ellen jussunk tovább, ha nem a Honduras, Egyesült Arab Emírségek és Dél-Afrika trió ellen?", a riválisok valószínűleg ugyanígy gondolkodnak a magyar csapatról.
- Mivel az Eb-n harmadikak lettünk, nem hiszem, hogy lekezelnének minket, mi sem vesszük egyik meccset sem könnyen, kimegyünk a pályára, és ott meglátjuk, melyik csapat mire képes.

- A média rendre próbál bekiabálni a magyar felnőttválogatottba, te nem vagy türelmetlen?
- Nem, csinálom a dolgom, és örülök, ha egyszer jön majd a meghívó. A kapitánynak most nem volt oka új arcokat behívni, hiszen Priskin Tamás és Torghelle Sándor is bevált korábban. Amikor legutoljára beszéltem Erwin Koemannal, azt mondta, jobb lenne, ha olyan helyre mennék, ahol folyamatosan játszani tudok. Úgy tűnik, az AEK-nél ezzel nem lesz gond, és ha rugdosom a gólokat, akkor előbb-utóbb kiérdemlem a teljesítményemmel a meghívót, és nem azért kerülök be, mert az újságírók mellettem kampányolnak.