Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a rendőrség, hogy kiderítse, ki juttatott pirotechnikai eszközöket a Debrecen-Ferencváros mérkőzésen a fővárosi szurkolóknak. A petárdákkal elfogott futballdrukker a Ferencváros egyik játékosát és gyúróját vádolta meg.

A Blikk szerint a rendőrök egy 29 éves budapesti fiatalembert vettek őrizetbe a vasárnapi meccsen, akinél 16 pirotechnikai eszközt találtak. A férfi azt mondta, hogy a petárdák a csapat buszán kerültek a stadionba. Úgy tudni, a rendőrség a szünetben a ferencvárosiak öltözőjébe is be akart menni, Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója azonban közbeavatkozott, hogy megakadályozza a nagyobb botrányt.

"Tudomásom van a történtekről. Ha bebizonyosodik, hogy a csapatból bárki vétkezett, a legszigorúbban megbüntetjük" - nyilatkozta a lapnak a debreceni mérkőzést a helyszínen megtekintő Terry Robinson, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke. A megvádolt játékos, Dragóner Attila és Lipcsei Péter bátyja, Lipcsei Gábor gyúró egyaránt tagadja, hogy közük lett volna a petárdák becsempészéséhez.

A Bors szerint a petárdákat egy fotóriporterként akkreditált férfi akarta átadni a vendégszurkolóknak. Juhászné Kiss Katalin rendőrőrnagy, a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn azt írta: a mérkőzés belső biztosítását ellátó biztonsági szolgálat tett bejelentést, miszerint a stadionon belül egy fiatalembernél jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt találtak. A rendőrség emberei a 29 éves budapesti fiatalembert előállították, vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, a pirotechnikai eszközöket lefoglalták.

Dankó Béla, a mérkőzés szövetségi ellenőre leírta jelentésében a történteket. Juhászné Kiss Katalin nem tudta megerősíteni, de nem is cáfolta, hogy a Ferencváros küldöttségének tagjai is gyanúba keveredett a tiltott eszközök stadionba csempészésében, továbbá, hogy a rendőrség a szünetben ellenőrizni kívánta a vendégcsapat öltözőjét.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte, ha a jelentésben szerepel a szóban forgó eset, akkor biztosan fegyelmi eljárás indul az ügyben. Az FTC az ügy lezárultáig nem kommentál.

Megindult a fegyelmi eljárás

Elindította a fegyelmi eljárást keddi ülésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. A szövetség honlapjának beszámolója szerint a testület nemcsak Ferencváros ellen folytat vizsgálatot, hanem rendezési hiányosságok miatt a hajdúsági klub ellen is.

A bizottság a hétvégén kiállított játékosok ügyében egyaránt a minimális eltiltás mellett döntött, azaz Sabin-Cosmin Goia (Nyíregyháza), Megyeri Balázs (FTC) és Horváth András (ZTE) is csak egy meccset kénytelen kihagyni.