Vágólapra másolva!
A Debrecen védője, Bodnár László három héttel ezelőtti balesetéről egyáltalán nem akar beszélni, de azt elmondta az [origo]-nak, hogy a Bajnokok Ligájában csoportharmadik helyre hajt, Magyarországon pedig nemcsak a bajnokságot, de a Magyar Kupát is meg szeretné nyerni klubcsapatával. A 30 éves válogatott védő a combsérülése miatt nem biztos, hogy jövő kedden pályára léphet a Lyon ellen, ám nagyon bízik a Lokiban, amely szerinte több pontot is szerezhet a BL-ben.

- Hogy érzed magad?
- A Kaposvár ellen biztosan nem léphetek pályára, a jobb combom fáj, a szerdai MRI-vizsgálat szerint nem szakadt be az izmom, de óvatosnak kell lennem. Nagyon szeretnék játszani a Lyon ellen, és még négy nap van a kedd esti BL-meccsig, de ha nem leszek teljesen egészséges, akkor előfordulhat, hogy kihagyom a találkozót. A szezon további részére is gondolnom kell, nem szeretnék 3-4 hónapot kihagyni egy meggondolatlan döntés miatt.

- Két vesztes meccsen vagy túl: a portugáloktól a válogatott, a Liverpooltól pedig a Debrecen kapott ki. Mi a különbség a két 1-0 között?
- Mindkettő nagyon fáj, hiszen sohasem jó kikapni, de úgy érzem, hogy a liverpooli mérkőzésen közelebb voltunk a pontszerzéshez. Persze teljesen más a válogatottal vagy egy klubcsapattal pályára lépni, de úgy érzem, hogy a BL-meccsen más volt a játék képe, mint a Puskás-stadionban - az angliai találkozó lefújása után legalábbis nagyobb volt a hiányérzetem. A Liverpool egyébként eléggé meglepett.

- Kuyt a gól előtti szemfülességével?
- Inkább azzal, hogy nem nyomtak úgy, mint amire számítottam. A Dinamo Kijev játékosaként már szerepeltem ellenük, és azt vártam, hogy jobban fognak támadni. Persze kellett ehhez a Debrecen is, amely roppant egységes csapat, óriási erőssége a pozitív hozzáállás. Mindenki barátja mindenkinek a csapaton belül, és nem azzal a céllal utaztunk ki, hogy "jaj, csak nehogy kikapjunk", hanem a cél a győzelem volt. Szerintem ez látszott is a játékunkon.

- Az meglepett, hogy bekerültél az Eurosport álomcsapatába?
- Boldog voltam, nagy megtiszteltetésnek tartom. Bár igazán boldog akkor lettem volna, ha az egész Loki bekerül a csapatba. Hogy nekem jól ment, azt főleg a játékostársaimnak köszönhetem, ha ők nincsenek, akkor vélhetően engem sem szúrnak ki az Eurosportnál. Kiemelném még a szurkolóinkat is, az Anfielden nemritkán csak az ő hangjukat lehetett hallatni, többször túlkiabálták a hazaiakat, akik nem is drukkoltak olyan hevesen, mint szoktak.

- Egy forduló után van már tipped, hány pontra lehet jó a Loki a BL-ben?
- Hogy hányra, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy legalább az Európa Liga-továbbjutást érő harmadik helyet szeretnénk elérni. Semmi vesztenivalónk nincsen, hiszen a papírforma alapján bármelyik ellenféltől kikaphatunk, ennek ellenére én biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk pontot vagy pontokat szerezni. Nehéz lesz, mert a Lyon van olyan erős csapat, mint a Liverpool, de talán még jobb is.

A Levszki elleni gólja BL-csoportkört ért:


- Válogatottbeli védőtársad, Juhász Roland is mesélhetett erről.

- Így van, éppen ő mondta, hogy a lyoniak mennyire gyorsak és erőszakosak, jók a csatáraik, az Anderlechtet - amely azért nem kiscsapat - 8-2-re legyőzték a BL selejtezőjén. Persze ez nem ijeszt meg minket, nagyon várjuk a mérkőzést, én bizakodó vagyok.

- A Fiorentináról még nem esett szó.
- Az olaszok bárkit képesek megverni - remélem, minket nem. A Loki most annyira egyben van, hogy nincs okunk félni.

- Igaz, hogy a csapat összes tagja Bajnokok Ligája-jelet tetováltat a testére?
- Megfogadtuk, hogy ha bejutunk, akkor magunkra tetováltatjuk a BL emblémáját. Meglátjuk, mikor kerítünk rá sort. Ám senki ne gondolja, hogy csak a BL fontos a számunkra, a bajnokságban is nyerni akarunk.

- Lesz ereje a Lokinak arra, hogy a BL-menetelés közben az NB I-et is megnyerje?
- Szerintem a szerda-szombat ritmus teljesen normális, a keretben vagyunk legalább 25-en, erős a csapat, és mindent meg kell nyerni, még a Magyar Kupát is.

Forrás: AFP
Nem engedte Torrest érvényesülni az Anfielden

- Közben neked október elején még a válogatottban is lesz két fontos meccsed. Október 10-én egy idegenbeli portugálveréssel rögtön visszajönne a csapat vb-reménye - van értelme álmodozni?
- Még semmi sincs veszve, én még tényleg hiszek a vb-részvételben. Nagyon csalódott vagyok, hogy a két szeptemberi meccsen nem szereztünk pontot, de ezen még lehet javítani, ha a hátralévő két selejtezőt megnyerjük.

- Mik a 2009-es és 2010-es céljaid?
- Mindent meg akarok nyerni a Debrecennel, a válogatottal pedig ki akarok jutni a vébére.

- A Lokihoz csak egyéves szerződés köt, előfordulhat, hogy tovább maradsz?
- Fogalmam sincs. Most nem ezen jár az agyam, nem tudom, hogy maradni fogok-e. A csapat erős, én jól érzem magam a klubnál, ha lesz ajánlat, akkor megfontolom, ennél többet most nem tudok a jövőmről.

- A Debrecennek az őslokis Bernáth Csabával, a nemrég érkezett Szélesi Zoltánnal és veled együtt már három jobb oldali védője van, nagy a rivalizálás köztetek?
- Nem érzek ilyet, majd az edzőnk eldönti, hogy ki fog játszani. Ha én leszek a kispadon, akkor más kerül a kezdőbe, nem baj - mindenki azért dolgozik a csapatnál, hogy a Loki minél jobban szerepeljen.

- Amikor a pályán vagy, eszedbe jut a három héttel ezelőtti baleseted, vagy képes vagy csak a focira gondolni?
-
Erről az egy dologról nem szeretnék beszélni.