Vágólapra másolva!
Csak közvetlenül a meccs előtt, a Puskás Ferenc-stadionba érkezést követően hirdeti ki kezdőcsapatát az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere.

Rudolf Gergely, Bodnár László és Szakály Péter játékára egyaránt jó esély van a Lyon ellen, hiszen mindhárman részt vettek a DVSC hétfő esti edzésén a Puskás-stadionban. A bő egyórás foglalkozás bemelegítésből, futásból és egymás közti játékból állt. Mészáros Norbert nem tudott a csapattal készülni, és nem valószínű, hogy vállalni tudja a meccset. Szélesi Zoltán, a Loki nyáron igazolt labdarúgója ugyan optimistán nyilatkozott a hét végén, ám hétfőn csak könnyített munkát végzett.

A dvsc.hu várható összeállítása szerint Bodnár László és Szakály Péter a kezdőcsapatba kerül, míg Rudolf Gergely a kispadról állhat majd be. Herczeg András várhatóan egycsatáros taktikát alkalmaz majd, és az egyetlen ék Adamo Coulibaly lesz.

Bodnár a múlt héten az [origo]-nak még úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretne játszani a Lyon ellen, de ha nem lesz teljesen egészséges, akkor kihagyja a találkozót. "A szezon további részére is gondolnom kell, nem szeretnék 3-4 hónapot kihagyni egy meggondolatlan döntés miatt" - mondta akkor a jobb oldali védő, aki ezek szerint teljesen felépült combsérüléséből.

A Debrecen edzése előtt, hétfő este a Lyon foglalta el a Puskás-stadion pályáját. A franciák nem vitték túlzásba a tréninget, mindössze negyvenöt percet mozogtak. A kétkapus játékot látva úgy tűnt, az ellenfél számára a legfontosabb az volt, nehogy újabb játékos sérüljön meg.

A DVSC futballistái kedden már nem edzettek, délelőtt rövid sétát tartottak, majd taktikai értekezlet, ebéd és csendes pihenő szerepelt a programban. Az együttes várhatóan 19 óra körül érkezik a 20.45-kor kezdődő meccs helyszínére. Herczeg András csak közvetlenül a mérkőzés előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

A Puskás Ferenc-stadion kapuit 18.15-kor nyitják ki, s a szurkolóknak érdemes korán érkezniük, mert telt ház, azaz 42 ezer néző foglal majd helyet a lelátókon. A találkozót élőben közvetíti a TV2.