Vágólapra másolva!
Egy albán olajmágnás kész akár 700 millió eurót is áldozni azért, hogy a tulajdonába kerüljön át az AC Milan futballcsapata.

Rezart Taci albán olajmágnás neve jó ideje forog a nemzetközi focibörzén potenciális klubtulajdonosként. Szerdán a La Gazzetta dello Sport azt írta, csakis a milánói elitklub tulajdonosától, a jelenlegi olasz miniszterelnök Silvio Berlusconitól függ az üzlet létrejötte, mivel az albán milliárdosnak "nem probléma" a 700 milliós vételár.

Berlusconi ugyan következetesen tagadja, hogy meg akarna válni klubjától, a lap szerint mégis rákényszerülhet a lépésre. A politikust állítólag 750 millió eurós fizetési kötelezettség terheli egy olyan korrupciógyanús ügylet kapcsán, amelyben a kormányfő üzleti vállalkozásaként ismert Fininvest médiabirodalom és a Mondadori kiadóvállalat is érintett.

Taci az interjúban azt mondta, a maga részéről adott esetben olyan megoldásba is kész belemenni, hogy a részvények egy kisebb része Berlusconi tulajdonában maradjon. A Fininivest mindenesetre szükségét látta, hogy már szerdán cáfoljon. A kiadott sajtókommüniké szerint nincs semmiféle szándék a klub részvényeinek "sem teljes, sem részleges eladására".

Úgy tudni, hogy az albán pénzemberen kívül arab befektetők is bejelentkeztek az AC Milan megvételének szándékával.