Vágólapra másolva!
Rafael Marquez, a Barcelona és a mexikói labdarúgó-válogatott védője szerint hiba volt a svéd Sven-Göran Eriksson tavalyi szövetségi kapitányi kinevezése.

"Rossz döntés volt olyan szakvezetőt idehozni, aki valószínűleg nem sokat tudott az országról, a mexikói futballról, a játékosokról és az itteni környezetről" - mondta Marquez. "A csapat tagjai is kétségbe vonták, hogy ki tudunk-e jutni a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra, azonban amióta Javier Aguirre irányítja az együttest, minden megváltozott. Bízunk a munkájában, és igyekszünk mindent megvalósítani, amit kér tőlünk."

Eriksson - aki korábban angol szövetségi kapitány is volt - 2008 júliusában vette át a mexikói gárda vezetését Hugo Sancheztől, azonban kilenc mérkőzésen mindössze négy győzelmet könyvelhetett el a csapattal, így idén áprilisban Aguirre követte őt a kispadon. Az 50 esztendős szakvezető irányításával Mexikó öt vb-selejtezőből négyet megnyert, s jó helyzetben várja az utolsó két találkozót El Salvador, valamint Trinidad és Tobago ellen.

A közép-amerikaiak jelenleg 15 ponttal a második helyen állnak a csoportban, amelyet a 16 pontos Egyesült Államok vezet. A harmadik Honduras 13 ponttal, míg a negyedik Costa Rica 12-vel. A közép-amerikai zónából az első három helyezett jut ki automatikusan a vb-re, a negyedik pedig pótselejtezőre kényszerül a dél-amerikai zóna ötödik helyezettjével.