Vágólapra másolva!
Bazsánt József csapatmenedzser a délután egyeztetésen vett részt a FIFA vezetőivel a folytatást, azaz az egyiptomi U20-as világbajnokságon a magyarokra váró két mérkőzést illetően.

A mindenkit leginkább érintő kérdés Egervári Sándor eltiltása (a szakvezetőt az Olaszország elleni negyeddöntő 89. percében a lelátóra küldte a játékvezető), az illetékesek szóban azt a tájékoztatást adták, hogy sportszerűtlenséget nem tapasztaltak, ezért minden bizonnyal az ilyenkor automatikusan járó egy meccsre szóló büntetést róják ki.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az edző csak a mérkőzés előtt és a szünetben szólhat a játékosokhoz, ám a kispadra nem ülhet le. Reményeink szerint azonban ez a tájékoztatás még nem jelenti a történet végét, mert Bazsánt József arra kérte a világbajnokság szervezőit, vizsgálják meg a felvételeket, és ez alapján hozzanak hétfőn végleges, írásos döntést.

Ekkor derül majd ki a fegyelmi bizottság Szekeres Adrián eltiltásával kapcsolatos döntése is, az Olaszország elleni meccsen kiállított védő az előzetes hírek szerint szintén egymeccses kényszerpihenőre számíthat.

"Megvárjuk a végső döntést, de attól függetlenül a csapathoz hasonlóan a szakmai stáb is egységes, kollégám, Kenyeres Imre már évtizedek óta velem dolgozik, s ahogyan az olaszok ellen, az elődöntőben is készen áll arra, hogy szükség esetén ő irányítsa a csapatot" - kommentálta a hírt a szövetség honlapjának Egervári Sándor.

A válogatott vasárnap délután a Ghána elleni, keddi elődöntő helyszínén, a kairói Nemzetközi Stadion egyik edzőpályáján tartott másfél órás edzést. A közös bemelegítést követően a játékosok egy része (köztük Debreceni András és Németh Krisztián) könnyített munkát végzett a korábbi jelentős igénybevétel miatt.

A tréningen részt vett, és tünetmentességet jelzett a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Simon Ádám, és a kedden Takács Péter és Szekeres Adrián társaságában eltiltás miatt hiányzó Koman Vladimir sípcsontja sem fájt annyira, hogy ne tudja elvégezni az előírt munkát. Dudás Ádám ugyanakkor az edzés közben kisebb térdfájdalomra panaszkodott, ezért a helyszínen kapott kezelést, ami után folytatni is tudta a tréninget.

Az elődöntők műsora (október 13., kedd):
16.30: Ghána - Magyarország
20.00: Brazília - Costa Rica