Vágólapra másolva!
Németh Krisztián, a 20 éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott támadója az egyiptomi világbajnokság előtt nem gondolta volna, hogy csapata a legjobb négy közé kerülhet, a Ghána elleni elődöntőben pedig az eltiltott Koman Vladimirért is küzdenek majd. Németh ugyan kihagyta a hétfő délutáni edzést, de keddi játéka nincs veszélyben.

"Az olaszokkal szembeni negyeddöntő talán a torna legszorosabb mérkőzése volt, de nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtottuk" - mondta Németh a fifa.com internetes oldalnak. "Azt hiszem, még soha nem játszottam ilyen elképesztően változatos, kemény és kiélezett meccsen, de kétségtelenül ezek azok az alkalmak, amelyek miatt elkezdtem futballozni."

A Liverpoolból kölcsönadott, egy évig a görög AEK Athénban szereplő csatár azt is elmondta, hogy az elődöntőben nagyon fog hiányozni Koman Vladimir, a válogatott középpályása, aki sárga lapjai miatti eltiltását kénytelen letölteni. "Ő az egyik legjobb labdarúgónk, ezért érte is küzdeni fogunk, mert megérdemelné a lehetőséget, hogy a döntőben szerepelhessen. Kemény és szórakoztató összecsapásra számítok a ghánaiak ellen, akik nagyon jó felépítésűek és gyorsak, azonban taktikailag mi előrébb vagyunk. Nehéz dolgunk lesz, de szerintem nyerni fogunk."

Forrás: MTI

Németh az interjúban kitért arra is, hogy a felkészülési időszak alatt Liverpoolban igyekezett a legapróbb trükköket is ellesni az angol csapat Európa-bajnok spanyol támadójától, Fernando Torrestől. "Ez az év nagyon fontos a számomra, Athénban nagyon sokat tudok tanulni és fejlődni, és bár már sikerült gólokat szereznem a klubcsapatomban, nem volt kérdéses, hogy itt leszek-e Egyiptomban. Számomra a világbajnokság az első, és nagyszerű érzés itt pályára lépni a srácokkal."

A 20 esztendős támadó bokasérüléssel érkezett a vb-re, s bár a Hondurastól 3-0-ra elveszített első csoportmeccsen még játszott, kiújult sérülése miatt Dél-Afrika ellen pihentette őt Egervári Sándor szövetségi edző. "Valóban voltak gondjaim az utazás előtt és az első két-három összecsapáson is, de ezeken sikerült túllépnem" - mondta Németh. "Mindannyian tudjuk, hogy a fáradtságra még csak gondolnunk sem szabad, csak a következő találkozókra koncentrálunk, s közben igyekszünk levonni a megfelelő következtetéseket az eddigiekből."

Az AEK támadója ugyan kihagyta a hétfő délutáni edzést, de a keddi elődöntőben pályára léphet majd. A gyomorbántalmakkal küzdő Németh Szilágyi György csapatorvos tanácsára nem gyakorolt társaival, más sérült nincs a keretben, így az eltiltott Koman Vladimir, Szekeres Adrián és Takács Péter is részt vett a tréningen.

Egervári Sándor szövetségi edző már az esetleges büntetőrúgásokra is gondol, ugyanis az egyórás foglalkozás a tizenegyesrúgások gyakorlásával végződött. A szakvezető kedden jelöli ki kezdőcsapatát a Kairóban 16 órakor kezdődő összecsapásra.

A ghánai gólvágó szerint nem rosszak a magyarok

A ghánaiak csatára, Dominic Adiyiah hat találattal vezeti a góllövőlistát, így fő esélyese a gólkirályi címnek. Adiyiah a magyar csapatról csak annyit mondott: "Egyáltalán nem rossz."

"Meg kell felelnük az edzőnkek, aki egy új szisztémával áll majd elő a mérkőzésre. Régen jutott Ghána ilyen messzire, ezért mindannyian úgy gondoljuk, eljött a mi időnk. Mi, játékosok talán soha többé nem kapunk ilyen lehetőséget" - tette hozzá az angol, spanyol vagy francia bajnokságba vágyó támadó.