Vágólapra másolva!

Súlyos balesetet szenvedett az amerikai válogatott focista

Súlyos autóbalesetet szenvedett kedden Charlie Davies, az Egyesült Államok és a francia Sochaux labdarúgója. A támadó az első diagnózisok alapján egy évig nem léphet pályára. Frank Farinát, a korábbi ausztrál szövetségi kapitányt ittas vezetés miatt menesztette klubja.

A 23 éves Charlie Davies kedden egy Virginia állambeli sztrádán járt szerencsétlenül harmadmagával. A karambol következtében eltörött a jobb sípcsontja, a combcsontja, a bal könyöke, az arccsontja több helyen, és megrepedt a húgyhólyagja. Egyik utastársa életét vesztette.

A csatár - akinek a kórházban stabilizálták az állapotát - az első szakvélemények szerint egyéves kényszerpihenőre szorul, így szinte kizárt, hogy ott legyen a jövő évi világbajnokságon. Az amerikaiak múlt szombati, Honduras elleni 3-2-es győzelmükkel váltották meg a repülőjegyet a dél-afrikai vb-re, Davies akkor a kezdőcsapatban lépett pályára.

Ittas vezetés miatt menesztették klubjától Frank Farinát, az ausztrál labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát. Az élvonalbeli Brisbane Roar mesterét szombat reggel, edzésre menet állította meg egy járőr, és véralkoholszintje a megengedettnél kétszer magasabbnak bizonyult. Mivel 2007-ben már hasonlóképpen járt Sydneyben, várhatóan súlyos büntetést kap. A 67-szeres válogatott Farina 1999 és 2005 között irányította a nemzeti együttest.