Vágólapra másolva!
Varga József, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának válogatott középpályása szerint döntő jelentőségű lesz, hogy a Fiorentina elleni keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen melyik gárda szerzi majd meg az első gólt. A 21 éves játékos szerint az olasz csapat semmivel sem gyengébb, mint a Lyon vagy a Liverpool.

Varga József elmondta, hogy bár a sorsoláskor a legtöbben az olasz együttest tartották a legkönnyebbnek a hajdúságiak ellenfelei közül, a kedd esti rivális az előző fordulóban megmutatta, hogy milyen játékerőt képvisel.

"Viszonylag simán, 2-0-ra győzték le a Liverpoolt, amely nekünk egy gólt tudott lőni saját stadionjában úgy, hogy közben voltak lehetőségeink" - mondta Varga. "Így aztán semmiképpen sem mondhatjuk, hogy az olaszoké gyengébb együttes, mint a Lyon, vagy a Pool."

A válogatottban a Portugália elleni vb-selejtezőn debütált debreceni labdarúgó szerint a Fiorentina esetében egyszerre várhatóak a technikás megoldások és a kemény párharcok.

"Már többször elmondtuk, hogy mindhárom csapat más játékstílust képvisel. Úgy gondolom, hogy az olaszok masszív védelemmel rendelkeznek, s könnyen tudnak támadásokat építeni a stabil hátsó alakzat segítségével. De nem szabad elfelejtenünk, hogy az egyéni megoldásokra ugyanúgy készülnünk kell, mert egy Alberto Gilardino, Adrian Mutu, vagy Stevan Jovetic szintű játékos mindig, minden meccsen képes váratlan megoldásokra."

Varga - akárcsak a Lyon esetében - arra számít, hogy a Fiorentina esélyeshez méltóan ráront majd a DVSC-TEVA-ra, ezért véleménye szerint nagyon fontos lenne, hogy a DVSC lője az első gólt.

"Szerintem azt kell nyújtanunk, amit Liverpoolban, s amit a Lyon elleni, hazai találkozó második félidejében" - vázolta fel a lehetséges taktikát a középpályás. "Ha képesek vagyunk arra, hogy hátul stabilan védekezve álljuk a sarat, akkor könnyebben tudunk majd a kapu előtt lehetőségeket teremteni, s remélem, az összecsapás alakulásának szempontjából nagy jelentőséggel bíró első gólt is mi szerezzük majd."

Varga szerint fontos lenne a pontszerzés, de kilencven perces koncentrációval és megfelelő taktikával a győzelem sem elképzelhetetlen.

"Igazából meglepetésszerűen ért, hogy Dárdai Pali sérülése miatt Erwin Koeman szövetségi kapitány behívott a válogatottba, de ezzel az egyik régi álmom teljesült, s bár úgy éreztem, minimális lesz az esélye annak, hogy pályára lépjek, mégis lehetőséget kaptam. A dánok ellen ráadásul 90 percig a pályán voltam, s nagyon büszke vagyok rá, hogy a csoportgyőztest 1-0-ra sikerült legyőznünk" - értékelte a nemzeti csapatban kapott szerepét Varga.

A DVSC-TEVA-Fiorentina BL-találkozó kedden, 20.45 órakor a skót Craig Thomson sípjelére kezdődik a Puskás Ferenc-stadionban.

Prandellit díjazták

Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője kapta idén a három éve alapított Giacinto Facchetti-díjat. Az elismerést létrehozó Gazzetta dello Sport című lap internetes oldala szerint a tréner a kispadon tanúsított sportszerű viselkedésével, továbbá kiváló szakmai munkájával érdemelte ki a díjat, melyet korábban a paraguayi Julio Gonzalez, az iraki Junisz Mahmud Kaled, tavaly pedig az olasz Paolo Maldini érdemelte ki.