Vágólapra másolva!
Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója az MTV Este című tv-műsorban hétfőn este azt ígérte: a Ferencváros a huligánokat ki fogja szorítani az Albert Flórián-stadionból, és arra fogja kérni a rendőrséget, hogy a botrányokozókat még a stadionon belül igazoltassa. A múlt szombati, Diósgyőr elleni mérkőzés helyszínére a vezérigazgató szerint egy felüljáróról emelték be a pirotechnikai eszközöket.

"Mindenki azt kérdezi tőlünk, hogy tudjuk-e, kik okozzák a botrányokat, ám ha tudnánk, akkor nem engednénk be őket a stadion területére. A biztonságiakat megkérdeztük, ám ők nem tudták beazonosítani őket. Lehet, hogy arcról felismerik őket, de nincs meg ahhoz a kellő jogosítványuk - hiszen vagyonőrökről van szó -, hogy beazonosítsák a rendbontókat" - nyilatkozta Berki Krisztián az MTV Este című műsorában.

A sportvezető hozzátette, a bajkeverőket távol akarják tartani a bajnoki meccsektől: "Még a vezetésem alatt be fogjuk bizonyítani, hogy ki tudjuk ezeket a szurkolói csoportokat szorítani a stadionból. Volt egy megegyezésünk a fanatikusokkal, azt mondták, 'házon belül' megoldják a problémát, és belülről kirekesztik a rendbontókat. Mi hittünk is nekik."

Berki szerint a rendfenntartásba bevont szurkolók be akarták tartani az ígéretüket, ám a szombati balhéra már ők is csak annyit tudtak mondani, hogy ez egy túlkapás volt. "2006 óta dolgozom a Ferencvárosnál, és azóta nem volt olyan eset, mint a legutóbbi."

Arra a kérdésre, hogy akkor mivel magyarázza a három hónappal ezelőtti, Hertha elleni barátságos meccsen történteket - amelyen a magyar huligánok náci jelszavakat ordítva megtámadták a berliniek szurkolóit -, a vezérigazgató így válaszolt: "Azon a mérkőzésen nem a Ferencváros volt a rendező szerv."

Hogy miként kerülhettek be petárdák a Diósgyőr elleni mérkőzésen a stadionba, arról Berki azt mondta: "Nem engedjük be a petárdákat. A meccs előtt kutyás rendőrök vizsgálták a stadiont, ám a rabló most is a pandúr előtt járt - egy autó megállt a felüljárón, és mindenki felett bedobálta a pirotechnikai eszközöket."

A Ferencváros a jövőben megerősíti biztonsági szolgálatát, és a rendőrség a stadionon belül is végezheti majd a munkáját. Ahogyan Berki fogalmazott: "Hasonló probléma esetén azonnali intézkedést kérünk. A rendőrök azonnal igazoltathatják a rendbontó szurkolót, hogy ne kelljen ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni."

A múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr Soproni Liga-mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközöket és székdarabokat dobáltak a pályára, ezért a játékvezető a 64. percben - 1-3-as állásnál - lefújta a mérkőzést. Az FTC ügyét kedden tárgyalja a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.