Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy a szoros versenynaptár miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az Ukrajnában tomboló H1N1-járvány ellenére sem halasztja el a Dinamo Kijev-Internazionale Bajnokok Ligája-csoportmeccset. Ukrajnai hírek szerint a szurkolókat csak akkor engedik be a szerdai mérkőzésre, ha védőmaszkot viselnek.

Az UEFA főtitkár-helyettese, Gianni Infantino úgy nyilatkozott, ha van elég hadra fogható játékos, a H1N1-járvány ellenére is megrendezik a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mérkőzéseit, a pótlásra ugyanis egyszerűen nincs lehetőség. "Amíg az UEFA rendezvényein részt vevő csapatok elegendő játékossal rendelkeznek ahhoz, hogy lejátszható legyen egy találkozó és az esetlegesen járvánnyal sújtott ország sem rendelkezik másképp, addig nem kerülhet sor halasztásra, minden meccset az eredetileg kiírt időpontban le kell játszani" - mondta Infantino.

A sportvezető hozzátette: ha bárki halasztást kér, akkor az eseteket természetesen kivizsgálja az UEFA, de halasztásra várhatóan csak akkor kerülhet sor, ha az influenzajárvány - vagy egyéb okok miatt - a csapat nem tud elegendő futballistával kiállni a mérkőzésre.

Az UEFA arra kérte a csapatokat, hogy a fertőzött játékos(ok)ról azonnal értesítsék a szövetséget, és mellékeljenek részletes orvosi jelentést is.

Ukrajnában egyik napról a másikra megtöbbszöröződött a H1N1-vírussal fertőzött betegek száma, az ország nyugati részében már közel kétszázezren betegedtek meg, s az elmúlt napokban 11-en haltak meg a járvány következtében. A hatóságok több nagy rendezvényt három héttel elhalasztottak, és felmerült, hogy nem rendezik meg a Dinamo Kijev-Internazionale Bajnokok Ligája-csoportmeccset sem, de veszélybe kerülhet az ukrán-görög vb-selejtezős rájátszás megrendezése is.

Ha lesz szerdán BL-meccs, a szurkolóknak minden bizonnyal védőmaszkot kell viselniük a stadionban - adta hírül az ukrán Interfax hírügynökség Jurij Pavlenko sportminiszter bejelentésére hivatkozva.

"Tárgyalni fogunk a lehetőségről, előfordulhat, hogy a drukkereknek kötelező lesz maszkot viselniük" - mondta Pavlenko.